Martin Edegard
Martin Edegard

Edegard konačno u Primeri: Anoeta pre Leverkuzena, dve godine bez prava otkupa

Vreme čitanja: 1min | pet. 28.06.19. | 13:17

Sva plata na Real Sosijedadu

Madridski klub je smatrao da je Bundesliga bolje rešenje, ali Marin Edegard je rešio da se konačno okuša u Primerei izabrao je Real Sosijedad. Nekadašnji norveški vunderkind, koji je protekle sezone blistao u Viteseu, naredne dve sezone provešće na Anoeti.

Pre toga će danas produžiti ugovor sa Realom do 2023. što će Kraljevskom klubu omogućiti da ga za dva leta proda ili uvrsti u prvi tim. Trenutno se čini da u Madridu ipak planiraju ovu drugu opciju, pa uprkos želji Real Sosijedada nisu Baskima dozvolili da u ugovor ubace i klauzulu o otkupu Edegarda.

Izabrane vesti

Dobra stvar za madridskog giganta je i ta što je Sosijedad na sebe preuzeo obavezu da isplaćuje celu platu 20-godišnjeg igrača što iznosi oko 2.000.000 evra po sezoni.  Ako pak Real bude želeo da već sledećeg leta vrati Edegarda nazad u Madrid moraće da Sosijedadu nadoknadi ono što su u njega uložili u toj prvoj sezoni. Dakle, oko 2.000.000 evra.

Jedino što je Sosijedad uspeo da izboksuje jeste mogućnost da Edegarda izvede na teren i kad bude igrala protiv Reala što je inače praksa koju u Madridu baš i ne obožavaju, ali zaista bi bilo previše da su još i to pravo oduzeli njegovom novom klubu.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara