Eik Jirka ima novi klub

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.07.21. | 20:42

Slovački reprezentativac iz Crvene zvezde ide na novu pozajmicu

Impresionirao je Erik Jirka sportski sektor Crvene zvezde u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona 2018. igrajući za Spartak iz Trnave i naterao čelnike crveno-belih da ga kupe šest meseci kasnije za 750.000 evra.

Ipak, sudbina mu je odredila Španiju kao obećanu zemlju.

Izabrane vesti

Pola godine po dolasku u Zvezdu, Jirka je prosleđen na pozajmicu u Radnički iz Niša ali se posle šest meseci vratio na stadion Rajko Mitić. Potom je polusezonu proveo na pozajmici u poljskom Gornjiku da bi prošlog leta otišao na novu pozajmicu. U tabor španskog drugoligaša Miranedesa. Tamo je igrao prilično dobro i na 32 meča postigao pet golova. Obezbedio je mesto i u reprezentaciji Slovačke na minulom Evropskom prvenstvo ali ni to nije bilo dovoljno za drugu šansu na Marakani.

Ni aktuelni trener Dejan Stanković, ni njegov prethodnik Vladan Milojević nisu videli Jirku u prvom planu. Tako je Slovak danas opet otišao na pozajmicu. Ostaje na severu Španije, ali u drugom klubu. Prešao je na jednogodišnju pozajmicu u Ovijedo koji je prošlu sezonu završio u sredini tabele.

Jirka je ušao u poslednju godinu ugovora sa Crvenom zvezdom tako da će narednog leta moći da potpiše kao slobodan igrač. Za Ovijedo ili neki drugi klub koji ga bude želeo. Za Zvezdu je tokom tri godine ugovora upisao samo sedam mečeva u svim takmičenjima.


tagovi

Ovijedoletnji prelazni rok 2021Erik Jirka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara