Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ekvador ima baraž u džepu, Peru u trouglu sa Urugvajem i Čileom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 05:27

Nakon remija 1:1 u Limi, Ekvadorci u pretposlednjoj rundi protiv Paragvaja imaju meč loptu za odlazak na Svetsko prvenstvo

Zadovoljniji bi bili Ekvadorci da su u 16. kolu južnoameričkih kvalifikacija protiv Perua sačuvali prednost koju su stekli još u drugom minutu. Odbrana im je pukla u 70, ali ni remi u Limi - 1:1 nije tragičan jer u džepu, u najmanju ruku imaju petu poziciju koja garantuje baraž. Naravno, trećeplasiranoj selekciji u grupi je želja da ga izbegne, a to će joj poći za rukom ukoliko u narednoj, pretposlednjoj rundi savlada prežaljeni Paragvaj. Ako ne, imaće popravni protiv Argentine u poslednjoj rundi.

Bod je, nakon tri vezane pobede, manje zadovoljio Inke koje u ovom trenutku imaju bod manje od četvrtoplasiranog Urugvaja, odnosno bod više od Čilea koji je šesti, a u narednoj rundi igraju upravo protiv Suareza i Kavanija i u slučaju poraza Čile bi mogao da ih preskoči, ali samo ako pobedi Brazil. Kalkulacija ima na pretek, ali sve će biti mnogo jasnije nakon 17. runde.

Izabrane vesti

Što se tiče samog meča u Limi, počeo je idealno po goste koji su poveli zahvaljujući šestom golu svog najboljeg strelca i golgetera Toluke Mikaela Estrade. Mogli su Trikolori da dupliraju vođstvo u sudijskoj nadoknadi prvog dela kada je sa tridesetak metara po lopti raspalio Karlos Gruezo, a ona prohujala tik iznad prečke.

Peru je imao sreću da su mu se vratili startni bekovi Luis Advinkula i Migel Trauko, a upravo je Advinkula jedan od heroja noćašnjeg remija budući da je u 70. minutu poslao savršen centaršut na čelo Edisona Floresa. Napadač Di-Si junajteda je pre četiri dana golom doneo pobedu protiv Kolumbije, a sada je njegov trzaj glavom doneo izuzetno važan bod ekipi Rikarda Gareke.

Od gola Floresa viđeno je jako malo akcije i želje da se utakmica prelomi u jednu ili u drugu stranu. Kao da je i kod jednih i kod drugih preovladao strah od poraza, jer su obe ekipe procenile da im je bod bolji od potencijalne nule.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – JUŽNA AMERIKA (16. kolo)

Utorak:

Bolivija – Čile 2:3 (1:1)

/Enumbo 37, Moreno 88 - Sančez 14, 85, Nunjez 77/

Sreda:

Urugvaj - Venecuela 4:1 (3:0)

/Bentankur 1, De Araskaeta 23, Kavani 45+1, Suarez 53 - Martinez 65/

Argentina - Kolumbija 1:0 (1:0)

/Martinez 29/

Brazil - Paragvaj 4:0 (1:0)

/Rafinja 28, Kutinjo 62, Entoni 86, Rodrigo 88/

Peru - Ekvador 1:1 (0:1)

/Flores 69 - Estrada 2/

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Peruareprezentacija Ekvadora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara