De Araskaeta (Reuters)
De Araskaeta (Reuters)

Ekvadorci vladaju Južnom Amerikom: De Araskaeta pogodio u 90+6, pa promašio penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 06:23

Dramatičan revanš Rekopa Sudamerikane

U reprizi južnoameričke verzije Superkupa iz 2020, koji se za razliku od evropskog igra u dve utakmice, Independijente del Valje servirao je osvetu Flamengu. Pre tri godine Brazilci su posle 2:2 u Ekvadoru slavili 3:0 kod kuće, ali ovaj put ni prepuna Marakana nije im pomogla.

Nakon pobede tima iz Sangolkija 1:0 istim rezultatom završeno je 120 minuta revanša u Riju, pa su vlasnika trofeja odlučivali penali. I već prvi se ispostavio kao koban po crveno-crne. Neprecizan je bio Hjorhjan de Araskaeta, koji je od junaka zbog pogotka u šestom minutu nadoknade drugog poluvremena brzo postao tragičar. Svi ostali izvođači bili su precizni. Samo je njegov šut odbranio golman Velington Ramirez.

Izabrane vesti

Ekvadorski Independijente del Valje je pobednik Superkupa Južne Amerike (©Reuters)Ekvadorski Independijente del Valje je pobednik Superkupa Južne Amerike (©Reuters)

Nema ovaj poraz posebno važan rezultatski značaj, ali bi i te kako mogao da utiče na atmosferu u brazilskom klubu pošto Viktor Pereira od dolaska na klupu nikako da počne sa ispunjavanjem ciljeva. Portugalac je prvo doživeo poraz u Superkupu Brazila, zatim u polufinalu Svetskog prvenstva za klubove od Al Hilala iz Saudijske Arabije, a sada i u Superkupu Južne Amerike. Videćemo koliko dugo će temperamentni Brazilci imati strpljenja da bivši trener Porta, Olimpijakosa, Fenerbahčea... pronađe zajednički jezik sa ekipom. Prošla su već tri meseca kako je preuzeo tim, ali u prilog mu ide to što Serija A počinje tek sredinom aprila.

Do tada će ekipa hvatati zalet kroz prvenstvo Karioka, u kom posle devet kola ima sedam pobeda i dva remija, pa drugoplasiranom Fluminenseu beži četiri boda.


REKOPA SUDAMERIKANA - REVANŠ

Sreda

Flamengo - Independijente del Valje 1:0 (0:0), penalima 4:5, prvi meč 0:1

/De Araskaeta 90+6/


tagovi

De AraskaetaFlamengoRekopa SudamerikanaIndependijente del Valje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara