El Klasiko koji se čekao! Barsa kreće po Azara, Real opasno visi ovog leta

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.07.18. | 10:54

Katalonci jednim udarcem ubijaju edve muve

Barselona je smislila genijalan plan. Kako da o istom trošku dovede kapitalno pojačanje i nanese udarac Real Madridu.

Dok se sprema za odlazak Kristijana Ronalda, Real užurbano traži adekvatnu zamenu. Ako ona zapravo i postoji trenutno na fudbalskom tržištu... Realove prve mete su Nejmar i Mbape, ali je to teška misija i Pari Sen Žermen ih neće prodati tako lako. Realov plan C je Azar. Belgijanac je odavno na Realovom radaru kao jedna od retkih fudbalskih zvezda u Evropi koje mogu da predstavljaju istinsko pojačanje za Real. Teško je reći da li uopšte postoji dostupan igrač na tržištu koji može da zameni Ronalda, a Azar je jedan od onih sa kojima bi vredelo pokušati.

Izabrane vesti

Azar je bio želja bivšeg trenera Zidana, ali je Florentino Perez tada ima drugačiju viziju i čekao je Nejmara. Kako su šanse za dolazak Brazoilca sve manje, a Ronaldov odlazak sve blići, Florentino mora da aktivira neku transfer bombu i Azar je delovao kao najrealnija varijanta.

A onda se pojavila Barselona!

Ne bi bio prvi put da Katalonci ukradu Perezu ispred nosa veliku želju. Tako su ga preduhitrili i kada su preoteli Nejmara iz Santosa. Barsi je potrebno neko zvučno ime posle fijaska sa Grizmanom, ali i propalih pokušaja da otvore pregovore sa Eriksenom i odbijene ponude za Vilijana.

I tako su došli do Azara. Spekuliše se da je Roman Abramovič spreman da proda Belgijanca za sumu koja neće biti manja od 100.000.000. Čak se šuška i da bi Rus mogao da proda Čelsi jer mu je dosta sramotnog odnosa britanskih valsti prema njemu. Onda i ne čudi što se otvaraju vrata za odlazak Azara. Njemu je odavno ponuđen novi ugovor ali ga nije prihvatio. Ima još dve godine važećeg ugovora i ako ne pristane na novu saradnju, ovo je idealan momenat za prodaju.

Barsa je spremna da otvori El Klasiko za Belgijanca, a navodno je i sam Azar bliži ideji da pređe u Kataloniju pre nego u Madrid jer je razočaran zbog odlaska svog idola Zinedina Zidana iz Reala. Real sada opasno visi da ne dovede veliko pojačanje kao zamenu za Ronalda. Od ostalih opcija, ostaju KejnDibala, možda Salah... 


tagovi

Eden AzarLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara