©Twitter
©Twitter

El Loco Uruguay: Počeo projekat Bjelsa 2026!

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.05.23. | 01:00

Legendarni stručnjak zvanično preuzeo Uruse

Vodio je svoju Argentinu, potom i Čilie, a sada je došao red na Urugvaj! Legendarni argentinski stručnjak, Marselo Bjelsa, preuzeo je kormilo dvostrukog prvaka sveta, koji će voditi zaključno sa Svetskim prvenstvom 2026. godine u Kanadi, Meksiku i Sjedinjenim Američkim Državama.

Popularni "El Loco" će svoje znanje i nepredvidiv temperament ukrstiti sa jednom od najtemperamentnijih nacija u Južnoj Americi, ali beskrajno talentovanoj i fudbalski nadareno, baš kao što je i profesor Bjelsa.

Izabrane vesti

Urugvajcima je bio neophodan pravi reset nakon bledog perioda kroji su prošli sa Dijegom Alonsom, koji je dobio otkaz nakon Mundijala u Kataru, gde se nije pokazao kao dostojan naslednik Oskara Tabareza.

Bjelsa je u trenerske vode uplovio još krajem osamdesetih godina prošlog veka, kada je radio u Njuels Old Bojsima, sa kojima je osvojio dve šampionske titule i igrao finale Kopa Libertadores. Bez posla je od februara 2022. kada je napustio klupu Lidsa čiji je trener bio četiri godine. U drugoj sezoni na Eland roudu uveo je klub u Premijer ligu prvi put nakon 16 godina i sa njim došao do devetog mesta u elitnom rangu engleskog fubdala u sezoni 2020-21. Ipak, nije uspeo da se izbori sa krizom tokm prošle sezone, pa je napustio klub.

Sa Argentinom je najveći uspeh ostvario 2004. godine, kada je osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Atini, iako to nije u potpunosti zadovoljilo fudbalsku naciju, koja je dugo bila željna velikih rezultata. Poslednji selektorski posao Bjelsa je imao 2011. godine kada je napustio klupu Čilea, sa kojim je stigao do nokaut faze Svetskog prvenstva u Južnoj Africi godinu dana ranije.

Bjelsa ima dovoljno vremena da sklopi kockice i mozaik svog tima, pošto ga prvi takmičarski izazovi očekuju u septembru na početku kvalifikacija za Mundijal protiv Čilea i Ekvadora.

 



tagovi

Marselo Bjelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara