El Monir procvetao u Americi: Rabona, trk od 50 metara, uklizavanje i cena od 2.500.000 evra (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.05.18. | 17:41

Da li je Partizan pogrešio?

Sredinom devedesetih vrtela se poput mantre priča o Americi kao „obećanoj zemlji“, a da ta deviza i dalje važi potvrdio je - Mohamed el Monir. Nekadašnji levi bek Partizana se doslovce preporodio odlaskom preko Atlantika i na prečac osvojio srca navijača, rukovodioca i trenera Orlando Sitija.

Libijski reprezentativac blista u novoj sezoni, a za razliku od perioda u Humskoj ulici igra redovno. Još važnije korisno. Proveo je na terenu svaki minut u dosadašnjih 11 kola, a prema statističkim podacima sajta Whoscored trenutno je peti najkorisniji igrač MLS lige. A tamo su Zlatan, Vilja, Van der Vil, Ešli Kol..

Izabrane vesti

Koliko znači timu sa Floride potvrdio je na sinoćnjem gostovanju Torontu, kad je maltene sam kreirao napad za izjednačenje tako što je prevario četvoricu protivničkih igrača, potom ustao sa zemlje i zahtevnim udarcem rabonom produžio akciju vrednu pogotka.

Tokom boravka na Topčiderskom brdu Moniru su zamerali na defanzivnim karakteristikama, međutim, kod trenera Džejsona Krejsa je pokazao ne samo brzinsku, nego i sposobnost tajminga, što se videlo na nedavnom gostovanju Koloradu, kad je u nadokandi vremena intervencijom spasao pobedu svog tima.

The block that kept the lead intact! #VamosOrlando pic.twitter.com/O8vbhb97BB

— Orlando City SC (@OrlandoCitySC) April 29, 2018

Ili kad je još na debiju zadivio trkom od 50-60 metara, stigavši da izblokira jednog od najbržih igrača MLS-a, Darena Matoka iz Di Si Junajteda.

Dovoljno da nekoliko puta bude izabran u tim kola. I ne samo to.
Nedavno sam boravio u Sjedinjenim Američkim Državama i uverio sam se koliko u Orlandu cene Monira. Ljudi iz kluba postavili su mi samo dva pitanja. Prvo: da li je moguće da on nije prošao u Partizanu? Drugo: kako je moguće da smo ga doveli bez obeštećenja? Ovo drugo zbog toga što kažu da već sad vredi oko 2.500.000 evra. Pomoćni trener Čikaga, Marko Mitrović kaže da Monir „leti“ terenom,“ predočio je Petar Bazić, dugogodišnji menadžer Mohameda El Munira.

Monir sa menadžerom Bazićem

Podsetimo, Monir je u zimu 2017. na predlog trenera Marka Nikolića stigao među crno-bele kao slobodan igrač. Pod istim statusom je i otišao iz Beograda posle samo 12 meseci, a za razliku od bivšeg trenera koji mu je dao neku šansu u završnici minule sezone, Miroslav Đukić ga nije video u konkurenciji Nemanje G. Miletića i Nemanje Antonova, pa je u januaru insistirao na dolasku Slobodana Uroševića iz Napretka.

Pravu šansu ove sezone nije dobio.
"Suština je da je Partizan dvaput hteo da plati obeštećenje. Jednom 250.000 evra, drugi put 300.000 evra, da bi na kraju došao kao slobodan. Da li je problem kad igrač dođe u veliki klub kao slobodan? U Partizanu su mu zamerali defanzivu, a preko Bare baš pričaju o njegovoj defanzivi. Da li je tolika razlika u gledanju fudbala? Ko greši ovde? Ili treba da bude mudar kao Orlando i uzme nekoliko miliona", pita (se) Petar Bazić.


tagovi

Mohamed El MonirOrlandoMLS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara