Unaj Emeri i Erik ten Hag (©Reuters)
Unaj Emeri i Erik ten Hag (©Reuters)

Emeri na debiju očitao lekciju Junajtedu, Njukasl i nezaustavljivi Almiron protutnjali kroz Sautempton (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.11.22. | 16:51

Debakl Crvenih đavola sa potpisom Džejkoba Remzija, Palas slavio u poslednjim sekundama

Vratio se Unaj Emeri u Premijer ligu - sa stilom. Prvi put je sa klupe vodio Aston Vilu i pregazio Mančester junajteda na Vila Parku. Nemoćno je delovala četa Erika ten Haga na Vila Parku, očigledno je špansku stručnjak, kako samo on to ume, probudio vatru u igračima tima iz Birmingema. Susret je obeležio Džejkob Remzi, tek četvrti igrač kojem je u istoriji Premijer lige pošlo za rukom da na jednom meču upiše gol, asistenciju i autogol - 3:1.

Promena na klupi odmah je dala rezultate. Samo 11 minuta bilo je potrebno Aston Vili da stekne dva gola prednosti protiv Crvenih đavola. Jalovo su Đavoli napadali do odlaska na odmor, ali ih je sreća pogledala u smiraj prvog dela, kada je posle šuta Luka Šoa lopta pogodila Remzija i prevarila Emilijana Martineza. Ipak, na samom početku drugog dela Remzi postiže veoma efektan pogodak, da bi u nastavku domaćin svesno prepustio loptu rivalu i bez većih problema sačuvao dva gola viška.

Izabrane vesti

Vila je upisala tek drugu pobedu na poslednjih sedam utakmica, dok je Junajted poklekao posle devet vezanih mečeva bez poraza. Emerijeva ekipa sa 15 bodova sedi na 13. mestu, Mančester ima osam bodova više i trenutno je peti.

Sve je krenulo po zlu za Đavole kada je u sedmom minutu Leon Bejli pobegao odbrani, prihvatio pas Remzija i preciznim udarcem iz kaznenog prostora u dalji ugao matirao De Heu.

Samo četiri minuta kasnije, slobodnjak za domaćina u zoni šuta. Na udarac se namestio Luka Dinj i poslao pravu lepoticu iza leđa golmana Junajteda - 2:0.

Tek u poslendjim trenucima prvog dela gosti uzvraćaju. Šo je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, dobro je opalio po lopti, ali je imao i sreće. Zakačila je Remzija, dobila čudnu putanju i uhvatila Martineza na pogrešnoj nozi. Tračak nade za prilično indisponirani Junajted.

Ipak, po povratku sa odmora, umesto da Ten Hagova četa iskoristi momentum, novi šamar. Pukla je kontra, Oli Votkins je odlično ostavio loptu Remziju na ivici kaznenog prostora, a mladi engleski fudbaler je na prvu opalio i prosto pocepao mrežu iza De Hee.

U isto vreme Njukasl je gostovao na Sent Merisu i nastavio sa sjajnim rezultatima. Pretvorio je Edi Hau Svrake u pravu kaznenu ekspediciju, na čelu sa nezadrživim Migelom Almironom. Hitronogi Paragvajac ne može da prestane da daje golove, večeras je postigao osmi u sezoni, a više golova u Premijer ligi iz igre (ne računajući penale) postigao je samo Erling Haland. Na kraju ubedljivih 4:1 za najprijatnije iznenađenje engleskog prvenstva, Njukasl posle ovog trijumfa sedi na visokom trećem mestu sa 27 osvojenih bodova.

Igrao se 35. minut kada je Almiron u svom stilu proleteo po desnoj strani, a onda u situaciji kada je mogao da uposli usamljenog Viloka krenuo u dribling - i nije pogrešio. Nekako je prevario poslednjeg igrača odbrane i potom rutinski doneo prednost Svrakama.

Posle 13 minuta igre u nastavku Kris Vud je udvostručio prednost gostiju. Odlično se snašao u kaznenom prostoru rivala i iz okreta poslao veoma preciznu loptu ka protivničkom golu. Bazunu se bacio celom dužinom, ali nije uspeo da dođe do lopte koja se polako otkotrljala u njegovu mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Vilok je pobegao odbrani Svetaca, prihvatio vrhunski pas Kirana Tripijea i rutinskom egzekucijom otklonio sve dileme.

U finišu je Pero postigao utešni pogodak za Soton, ali su gosti bili rešeni da slave sa tri razlike, pa je u prvom minutu nadoknade Bruno Gimarais došao da pogotka za konačnih 4:1.

Do pobede je došao i Kristal Palas i to zahvaljujući pogotku Majkla Oliza u poslednjim sekundama - 2:1 na stadionu Vest Hema za Orlove.

Petom pobedom u sezoni Palas je sa 19 bodova došao do devetog mesta, dok Vest Hem sa pet bodova manje sedi na 15 mesto, samo dva boda iznad opasne zone.

Čekićari su poveli u 20. minutu preko Benrame, ali je krajem prvog poluvremena Vilfrid Zaha poravnao rezultat na asistenciju Ezea.

Duboko u nadoknadi, kada su se verovatno svi na stadionu pomirili sa podelom plena, Oliz je imao drugačije planove. Šutirao je sa ivice kaznenog prostora, a lopta je taman dovoljno okrznula Erona Kresvela da dobije čudnu putanju i prevari Lukaša Fabijansko.


PREMIJER LIGA – 15. KOLO

Subota

Lids - Bornmut 4:3 (1:2)

/Rodrigo 3 pen, Grinvud 60, Kuper 68, Samervil 84 - Tavernije 7, Biling 19, Solanke 48/

Mančester Siti - Fulam 2:1 (1:1)

/Alvarez 16, Haland 90+5 pen - Pereira 28/

Notingem Forest - Brentford 2:2 (1:1)

/Gibs-Vajt 20, 90+6 - Mbeumo 45+3 pen, Visa 75/

Vulverhempton - Brajton 2:3 (2:2)

/Guedes 11, Neves 35 - Lalana 10. Mitoma 44, Gros 83/

Everton - Lester 0:2 (0:1)

/Tilemans 45, Barns 86/

Nedelja

Čelsi – Arsenal 0:1 (0:0)

/Gabrijel 63/

Aston Vila - Mančester junajted 3:1 (2:1)

/Bejli 7, Dinj 11, Remzi 49 - Remzi 45ag/

Sautempton - Njukasl 1:4 (0:1)

/Pero 89 - Almiron 35, Vud 58, Vilok 62, Gimarais 90+1/

Vest Hem - Kristal Palas 1:2 (1:1)

/Benrama 20 - Zaha 41, Oliz 90+4/

17.30: (3,80) Totenhem (3,50) Liverpul (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Unaj EmeriLuk ŠoLuka DinjLeon BejliMigel Almiron

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara