(©Reuters)
(©Reuters)

Enco se podvijenog repa vraća na treninge Benfike

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 09:59

„Potreban nam je da osvojimo titulu“, kaže trener Šmit

Čelsi i Enco Fernandes nisu uspeli. Njihova „ljubav“ moraće da sačeka neku novu šansu, jer su Plavci iz Londona omanuli u pokušaju da nagovore Benfiku da im proda Argentinca.

Nakon poslednjeg „ne“ koje je stiglo iz Lisabona, situacija se okrenula za 180 stepeni. Enco Fernandes je imao tihi bunt, želeo je transfer u Premijer ligu, međutim, podvijenog repa danas će se vratiti na treninge Benfike.

Izabrane vesti

Najbolji mladi igrač Mundijala je napravio prekršaj i što je bez dozvole kluba otišao u Buenos Ajres za doček Nove godine, tako da je disciplinska mera bila da sa tribina gleda meč Benfike i Portimonensea u petak uveče.

Jasno je da Enco Fernandes nije postupio ispravno i zato nije bio večeras u timu“, rekoa je trener Benfike Rodžer Šmit posle utakmice.

Ipak, izgleda da se Argentinac pokajao i izvinio i da je Čelsi izbacio iz glave.

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da će od sutra Enco biti na treningu. On je naš igrač, potreban nam je da bismo osvojili titulu. Posle svega, Fernandes može da se fokusira samo na Benfiku i na fudbal“, poručio je Šmit.

Klub iz Lisabona je svestan da ima grumen zlata u rukama i ne planira da ga se tako lako odrekne. Odnosno, za manje od 120.000.000 evra, koliko iznosi Encova otkupna klauzula u ugovoru.

Štaviše, Benfika je rešila da se bori, pa je čak ponudila argentinskom vezisti povećanje plate i novi ugovor, mada su u Lisabonu svesno da mladog igrača mame svetla velike arene kakva je engleska Premijer liga.

Argentinac je član Benfike samo pola godine, došao je iz River Plejta za 15.000.000 evra, a vrednost mu je za samo šest meseci, najviše zbog igara na Mundijalu, skočila skoro deset puta.


tagovi

Enco FernandezBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara