Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Englezi će morati da se bace na cenzuru: Psovke neće biti dozvoljene u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.05.20. | 20:14

Neće više smeti da se koristi sočniji jezik na Ostrvu

Sve se više govori o nastavku fudbalske sezone na Ostrvu, ali se iz dana u dan pojavljuju novi problemi. Previše potvrđenih slučajeva virusa korona, odbijanje određenih timova da nastave takmičenje na neutralnim terenima… A sada su se u čitav miks uključile psovke, koje mogu blokirati nastavak sezone 12. juna, kako navodi engleski Dejli Star.

Problem za vlasnike televizijskih prava, a ujedno i za Premijer ligu predstavlja činjenica da će utakmice biti igrane pred praznim tribinama. To znači da će se na terenu čuti apsolutno svaki udarac, ali i psovke koje treneri i igrači upućuju jedni drugima.

Izabrane vesti

I možda to ne bi predstavljalo toliki problem da u Ujedinjenom Kraljevstvu ne postoji zakon koji reguliše sve programe, a koji kaže da su psovke na televiziji dozvoljene samo u terminima nakon 21.00. Samim tim, vlasnici televizijskih prava već su se upustili u razgovore sa klubovima kako bi našli zajednički jezik po ovom pitanju.

Jedna od mogućnosti jeste da se uklone mikrofoni pored samog terena, ali se ističe da bi to ubilo i onaj najmanji delić atmosfere. U organizaciji bi ipak mogla da pomogne činjenica da su neke televizije prenosile utakmice pred praznim tribinama pre izbijanja pandemije i prekida sezone.

Druga opcija koja se pominje jeste cenzurisanje psovki u toku samog prenosa, što bi verovatno bilo izuzetno iritantno za same navijače, pa je ujedno i malo verovatno da se desi. Kada bi se ovo ostvarilo, komentatori u Engleskoj morali bi konstantno da se izvinjavaju gledaocima za psovke ili čak da sve mutiraju.

Trenerima je naročito savetovano da „zavežu usta“, a oni su rekli da ne mogu da garantuju da im koja psvoka neće promaći. Biće jako zanimljivo kako će ovo sve izgledati u realnosti.


tagovi

Premijer ligaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara