Mesimanija na Floridi (©AFP)
Mesimanija na Floridi (©AFP)

Enigma Mesi: Hoće li prvi put u karijeri propustiti finale?

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.09.23. | 22:10

Inter u meču za trofej Kupa SAD dočekuje Hjuston u Majamiju (02.30): Argentinac dosad nastupao u 42 finala

Sve oči noćas (02.30) u Majamiju biće uprte u Lionela Mesija. Svi će da dođu na tribine da gledaju velikog asa. Inter igra za drugi trofej u sezoni, posle osvojenog Liga kup Konkakafa, a rival na Floridi u finalu Kupa SAD-a je Hjuston. Argentinac nije igrao pre tri dana u Orlandu u meču MLS-a zbog povrede koju je obnovio pre desetak dana protiv Toronta (napustio meč krajem poluvremena).

Trener Intera Tata Martino na konferenciji za novinare nije potvrdio da će Mesi da igra, ali vesti “preko bare” govore da omaleni virtuoz ne želi da propusti ovaj važan meč za njegov tim. Trofej je na pragu vitrina Intera. Bez Argentinca, klub u suvlasništvu Dejvida Bekama, skromnog je kvalitata, ali kada je tu nekadašnji as Barsleone i Pari Sen Žermena, Inter gazi i potpuno je drugi tim.

Izabrane vesti

Mesi nije trenirao u utorak, kao ni levi bek Đordi Alba, odnosno nije ih bilo na terenu kada su kamere bile uključene. Obojica su pod znakom pitanja. Treća zvezda tima s Floride, Serhio Buskets, takođe je propustio nedeljni meč sa Orlandom, ali će španski veteran sigurno da bude u startnoj postavi.

02.30: (1,95) Inter Majami (3,45) Hjuston (3,60)

Ukoliko Mesi propusti duel sa Hjustonom, biće to prvi put u njegovoj bogatoj karijeri da nije igrao neko finale. Dosad ih je sakupio čak 42!

Procenat pobeda argentinskog asa u mečevima za trofej je fantastičan - skoro 70 odsto, odnosno 30 pobeda, a najznačajnija je upisana prošle zime u Kataru, kada je Leo Mesi sa Argentinom postao svetski prvak. Pre toga je 2021. vodio Gaučose do najbolje reprezentacije Južne Amerike.

Najviše finala Mesi je odigrao noseći dres Barselone: 11 u Superkupu Španije, 10 u Kupu kralja, 4 u Superkupu Evrope i po tri u Ligi šampiona i Svetskom prvenstvu za klubove. Sa Argentinom su to Kopa Amerika (4), Svetsko prvenstvo (2), Olimpijske igre (1), Finalisima (duel evropskog i južnoameričkog prvaka) i Mundijalito (Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina), takođe po jednom. Za kratak period u Pari Sen Žermenu osvojio je Superkup Francuske, a sa Inter Majamijem već ima pehar Liga kupa.

Prioritet Intera u finišu sezone je i plasman u plej-of MLS-a- Pet kola pre kraja, ekipa iz Majamija je ispod crte na Istoku, ali svi na Floridi veruju da će sa Mesijem da će u finišu ligaškog dela da ostane u konkurenciji za titulu krajem sledećeg meseca.

Prva zvezda Hjustona je Meksikanac Ektor Erera, koga Martino dobro poznaje pošto ga je trenirao u selekciji Meksika. Trener Dajnama Ben Olsen siguran je da će Mesi da istrči na teren noćas na stadionu u Fort Loderdejlu.

Prilično smo sigurni da će Mesi da igra. Pripremamo se da će on da bude u timu”, rekao je trener Hjustona.

U ostalim sportovima u SAD-u, američkom fudbalau, košarci, hokeju, bejzbolu, timovi su u obavezi da podnesu izveštaj o povređenim igračima, ali to nije slučaj sa sokerom.

Olsen je u superlativu govorio o Mesiju.

“Postoje hiljade trenera koji su pokušali da ga zaustave, ali nisu uspeli. Nemam ni ja čarobni štapić”, istakao je Olsen.

Ovi timovi su odigrali meč ove godine, i to krajem aprila u MLS-a, kada je tim iz Teksasa na svom terenu pobedio sa 1:0 golom Danijela Stersa.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

KUP SAD – FINALE (MAJAMI)

Četvrtak

02.30: (1,95) Inter Majami (3,45) Hjuston (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

MLSmls ligaInter MajamiHjuston DajnamoTata Martino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara