Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Enrike sastavio širi spisak: De Hea ne ide u Katar, Barsini igrači dominiraju, iz Reala samo dvojica...

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.10.22. | 18:36

Serhio Ramos se vratio posle godinu i po dana, Jago Aspas posle tri...

Mundijal je iza ugla i rokovi za objavljivanje spiskova polako se bliže. Luis Enrike jedan je od prvih koji je odlučio da otkrije karte i tako sastavio listu od 55 igrača. Koja nije dostupna javnosti, na zahtev selektora neće ni biti, međutim, madridski listovi Marka i AS tvrde da su imali uvid u spisak koji je Fudbalski savez Španije već dostavio Uefi.

Prema pisanju pomenutih listova, Enrike je maksimalno iskoristio svoje pravo i popunio svih 55 praznih polja. Ono što prvo privlači pažnju je da na spisku od 55 igrača nema Davida de Hee. Selektor Crvene furije već neko vreme ne računa na golmana Mančester Junajteda, ove godine ga nije zvao ni na jedno od tri okupljanja, a bez nastupa je već pune dve godine.

Izabrane vesti

Unaj Simon (Bilbao) je nedodirljiv, barem je tako bilo do sada, a redovni su na spisku još Robert Sančez (Brajton) i David Raja (Brentford), i pomenuti trio gotovo sigurno će na kraju otputovati u Katar. Ipak, iznenađuje Enrikeova odluka da među petoricom golmana uvrsti čuvara mreže Hetafea Davida Soriju koji nikada ranije nije nastupio za državni tim. Poslednji golman na spisku je Kepa Arizabalaga. Golman Čelsija maksimalno je iskoristio odsustvo Eduarda Mendija, nametnuo se novom treneru Grejamu Poteru i posle pune dve godine ponovo skrenuo Enrikeovu pažnju.

Nema ni Fabijana Ruiza, od oktobra je standardan u startnoj postavi Pari Sen Žermena, mada ni njega već gotovo godinu i po dana nema u državnom timu. Serhio Ramos je na širem spisku pronašao mesto iako takođe dugo nije dobijao poziv (poslednji put u martu 2021. godine), međutim, Marka ističe da ga neće biti na konačnoj listi od 26 igrača.

Na spisku dominiraju igrači Barselone, na njemu su Erik Garsija, Serhio Buskets, Đordi Alba, Markos Alonso, Gavi, Pedri, Ansu Fati, Feran Tores i Alehandro Balde, dok su iz Reala prisutna samo dvojica – Dani Karvahal i Markos Asensio. Za Nača Fernandeza nije bilo mesta, jer Enrike preferira Injiga Martineza, Paua Toresa, Ajmerika Laporta, Dijega Ljorentea i Uga Giljamona, kao i pomenutog Erika Garsiju.

Bivši trener Barselone ukazao je poverenje već duže povređenima Đeraru Morenu (od sredine septembra) i Mikelu Ojarzabalu (od sredine marta) čiji su nastupi u Kataru i dalje pod znakom pitnaja. U slučaju da nijedan od pomenute dvojice ne uspe da se oporavi do 11. novembra kada će Enrike objaviti konačan spisak, prilici da se nađu na istom između ostalih se nadaju Niko Vilijams (Bilbao) i Borha Iglesijas (Betis) koji su tek nedavno debitovali za A selekciju. Jago Aspas takođe, španski stručnjak uvrstio ga je na listu posle tri godine, mada mu madridski listovi ne daju gotovo nikakve šanse da otputuje na Mundijal.

Ime koje posebno privlači pažnju je Arnau Martinez, 19-godišnji desni bek Đirone koji nikada ranije nije debitovao za seniorsku reprezentaciju, a neka od imena koja su se prema pisanju madridskih medija našla na širem spisku su Pablo Sarabija, Jeremi Pino, Brais Mendez, Mikel Merino, Karlos Soler, Markos Ljorente, Koke, Rodrigo Moreno, Dani Olmo, Alvaro Morata, Ojan Sanset...


tagovi

David De HeaFudbalska reprezentacija ŠpanijeKatar2022Luis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara