Usman Dembele i Kilijan Embape (©Reuters)
Usman Dembele i Kilijan Embape (©Reuters)

Enrike utegao Svece: PSŽ juriša na triplu krunu, četiri meseca bez poraza

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 13:44

Kup Francuske: Pari Sen Žermen veliki favorit u četvrtfinalu večeras (21.10) na Parku prinčeva protiv Nice koja je osvojila samo bod u prethodnih šest mečeva u Ligi 1.

Pari Sen Žermen dobro gura ove sezone pod komandom španskog sturčnjaka, nekadašnjeg trenera Rome, Barselone i Selte i bivšeg kormilara Španije, Luisa Enrikea. Stigao je do četvrtfinala Lige šampiona, gde prethodna dva puta nije uspeo kada su u timu bili Galaktikosi, Nejmar i Lionel Mesi. Titula u Ligi 1 je izvesna, a postoji šanse i za triplu krunu jer je šampion Galskih petlova u igri i za trofej u Kupu Francuske.

Rival u četvrtfinalu večeras (21.10) na Parku prinčeva je poljuljana Nica, koja je u užasnoj formi. Pobednik ovog duela ide u polufinale na Ren, dok je poznat prvi polufinalni par, Lion će da dočeka najprijatnije iznenađenje u ovom takmičenju Valansijen.

Izabrane vesti

Tim sa Azurne obale je osvojio samo bod u prethodnih pet mečeva. Navijači su nezadovoljni, a bunt su osetili igrači posle utakmice i poraza od Monpeljea na svom terenu (1:2) prethodnog vikenda.

21.10: (1,50) PSŽ (4,30) Nica (6,50)

Pari Sen Žermen je četiri meseca neporažen u svim takmičenjima, još od neuspeha na San Siru od Milana (1:2) u grupnoj fazi Lige šampiona. Za vikend je u Gradu svetlosti Rems uzeo bod (2:2), ali prednost od 10 bodova u odnosu na najbližeg rivala Brest, daje Enrikeu slobodu da malo “meša” karte u prvenstvu, pred odlučujuće bitke u Ligi šampiona. Sosijedad je u dvomeču lagano eliminisan u osmini finala, a videćemo koliko Sveci mogu u poslednjih meseci Kilijana Embapea u timu iz prestonice Francuske pred letnji transfer u Real.

Enrike za večerašnji duel neće kalkulisati. Prema najavama francuskih medija, Španac udara na Nicu sa najjačim snagama. Igraće od starta i Kilijan Embape, a partneri u napadu biće mu Dembele i Barkola. Van stoja zbog povreda su i dalje Škrinjar, Riko, Markinjos, Kurzava, Kimpembe i Asensio. Gosti dolaze u prestonicu Francuske bez povređenih Diopa i Rosijea.

Nica je jedini tim u Francuskoj koji je uspeo da pobedi ove sezone šampiona i to u Parizu na startu sezone. Tim sa Azurne obale je dobio u prvenstvu na Parku prinčeva sa 3:2. Dva gola za Svece delo je Embapea, dok je junak Nice bio Terem Mofi, Nigerijac koji je dva puta pogodio mrežu Parižana. Sada nekadašnji igrač Lorijana nije u formi, samo jedan gol u 2024. godini. Bio je dugo odsutan početkom godine zbog Kupa afričkih nacija.

KUP FRANCUSKE – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Sreda

21.10: (1,50) PSŽ (4,30) Nica (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup FrancuskePari Sen ŽermenNicaLuis EnrikeKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara