Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

EP za omladince: Furija sila, Grci sa igračima Rome i Intera, najviše iz PAOK-a

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 12:34

Na Malti je u ponedeljak počeo šampionat za fudbalere do 19 godina. Španija uvek kandidat za zlato. Derbi dana duel Vikinga i Helena (18.00) u Takaliju

Malta je domaćin Evropskog prvenstva za fudbalere do 19 godina. Najboljih osam selekcija u ovom uzrastu podeljeni su u dve grupe, a po dve najbolje reprezentacije igraće u polufinalu. Italija i Portugalija su počeli šampionat pobedama nad Poljskom i Maltom, a danas se u Takaliju igraju prve utakmice Grupe B u kojoj je Španija favorit, a za drugo mesto bi trebalo da se bore Grčka i dve skandinavske selekcije Norveška i Island.

Prvi na teren danas izlaze mladi Norvežani i Grci (18.00), dok je u večernjem teminu (21.15) duel Španaca i Islanđana.

Izabrane vesti

Heleni su se plasirali na najveće takmičenje posle pobeda nad Republikom Irskom i Estonijom i remijem sa Slovačkom. Ovo je prvo učešće Grčke na EP za fudbalere do 19 godina posle osam godina. Selektor Tanasis Teos ima dvojica internacionalaca iz Italije, golmana Nikosa Nestoras Botisa iz Intera i defanzivca Dimitrisa Keramisisa iz Rome. Većina igrača brane boje PAOK-a, čak osmorica.

18.00: (2,10) Norveška (3,35) Grčka (3,60)

Norveška je sa sve tri pobede u kvalifikacionoj grupi izborila plasman na Evropsko pvenstvo. Dobili su Rumuniju, Severnu Irsku i iznenađujuće Francusku. Ovo je šesto učešće Vikinga na šampionatu Starog kontinenta. I Norvežani imaju internacionalce, Olivera Braundea koji brani boje holandskog Herenvena i vezistu Atalante Alvantea Roldsoja. Napadači su Erik Flateker iz Sogndala i Henrik Skogvold iz Lilestrema.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU NORVEŠKE PROTIV GRČKE.

Španci su dominantni u mlađim kategorijama poslednjih godina. U konkurenciji Danske, Ukrajine i Luksemburga, Furija je bila prva. Prošlog meseca su mladi Španci dva puta bila bolji od Mauritanije, sa 4:0 i 2:0, u prijateljskim utakmicama. Favoriti su ne samo večeras protiv Islanađana nego i u svim mečevima Grupe B na šampionatu na Malti.

EVROPSKO PRVENSTVO – M19 – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

Poljska Portugalija 0:2 (0:1)

/Bras 4, Feliks 60/

Malta – Italija 0:4 (0:2)

/Ndur 19pen, Espozito 32pen, D’Andrea 47, Vinjato 90+2pen/

GRUPA B

Utorak

18.00: (2,10) Norveška (3,35) Grčka (3,60)

21.15: (9,50) Island (5,90) Španija (1,28)

***kvote su podložne promenama



tagovi

mlada reprezentacija ŠpanijeEP za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara