Foto: Reuters
Foto: Reuters

Epski raspad Botafoga: Ispustio +13 i posle pola godine više nije lider!

Vreme čitanja: 3min | pon. 13.11.23. | 02:27

Palmeiras preuzeo štafetu koja je od 3. kola sve do večeras bila u rukama popularnog Foga

Oni što su tvrdili da Botafogo, samo sezonu pošto se vratio u Seriju A, ni u ludilu ne može do titule sada se verovatno smeškaju. Ali dugo je popularni Fogo bio lider. Bio je, ali više nije. Prvi put još od trećeg kola, odnosno posle više od pola godine, O Glorioso ne gleda rivale sa vrha. Od ovog petka kolo u brazilskom prvenstvu predvodi Palmeiras pošto ekipa Lusija Flavija nije uspela da dobije Bragantino (2:2) i vrati se na čelo tabele!

Ljubitelji fudbala svedoče epskom raspadu na stadionu Nilton Santos. Kočnice su odavno otkazale, Botafogo je već neko vreme na nizbrdici i niko nema način kako da ga zaustavi. A, tačno na polovini sezone navijači kluba iz Rio de Žaneira uveliko su planirali proslavu titule, tek treće u istoriji kluba, prve posle skoro pune tri decenije!

Izabrane vesti

Tada, po okončanju 19. kola, Botafogo je imao 13 bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce Gremio i Palmeiras. Ipak, od početka septembra i 22. runde kreće slobodan pad crno-belih iz Rija koji i dva i po meseca kasnije traje. Od poslednjih 12 prvenstvenih utakmica Botafogo je dobio samo dve, na tri je remizirao, dok je svaku od preostalih sedam izgubio! Od kojih neke na vrlo bolan način.

Početkom meseca ostao je bez boda baš protiv Palmeirasa iako je do 50. minuta vodio 3:0, dok je protiv Gremija u istom periodu imao 3:1, pa opet ostao praznih šaka. Imao je minimalnu prednost protiv Atletiko Paranaensea pre tri nedelje – završilo se remijem. I večeras protiv Bragantina je do 96. minuta vodio, ali avaj... Tijago Borbas je ispratio odbitak u dubokoj nadoknadi i smestio ga u mrežu za nastavak Botafogove agonije.

Lusio Flavio, koji je u pomenutom kriznom periodu doneo jedine dve pobede ekipi (njegove prve dve utakmice na klupi Botafoga) će posle tek nešto više od mesec dana napustiti po dolasku napustiti klub. Od utorka će ga zameniti Tijago Nuneš, nekadašnji strateg Seare, Gremija, Korintijansa, te osvajač brazilskog Kupa i Kopa Sudamerikane sa Atletiko Paranaenseaom, da pokuša da trgne ekipu iz letargije. Da spasi što se spasiti može, mada deluje da je za Botafogo odavno već nema nade.

Palmeiras trenutno ima 62 boda i u preostale četiri runde čekaju ga okršaji sa Fortalezom (12.), Amerikom Mineiro (20.), Fluminenseom (8.) i Kruzeirom (17.). Botafogu, koji je na dva boda zaostatka, preostale su utakmice sa Fortalezom, Santosom (14.), Koritibom (19.), Kruzeirom (17.) i Internasionalom (13.) I u pravu je Flavio kada na konferenciji posle utakmice sa Bragantinom kaže da sve zavisi od Botafoga, budući da ima meč više od Palmeirasa do kraja, pride i zbog toga što igra isključivo sa timovima iz donjeg dela tabele, ali džaba mu i to kad je ekipa zaboravila kako je to pobeđivati.

A, da pritisak na Botafogo bude još veći, Palmeiras nije jedini tim što se nada tituli. Bragantino i Gremio sa po 59 bodova su mu za petama, a njegov večerašnji rival pride takođe ima zaostali meč i mogao bi da se izjednači sa Verdaom. Čeka nas pakleni finiš šampionske trke u brazilskoj Seriji A.



tagovi

BotafogoBrazilska Serija ABrazil 1Palmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara