Valerijen Ismael (©Reuters)
Valerijen Ismael (©Reuters)

Epski raspad LASK-a: Ismael podneo ostavku

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 16:03

Otišao trener crno-belih

Malo je klubova koje je korona tako uništila kao što je to LASK.

Situacija do izbijanja pandemije je izgledala ovako: pobedom nad Salcburgom crno-beli iz Linca su preuzeli prvo mesto na tabeli. Došli su i do osmine finala Lige Evrope, ostao im je revanš sa Mančester junajtedom, mada su tu bez šansi, jer su prvi meč izgubili 5:0.

Izabrane vesti

U svakom slučaju, sve je nagoveštavalo da bi mogla ovo da bude istorijska sezona za LASK. A, onda je izbila korona i sve je otišlo dođavola.

Prvi su igrači tajno držali kolektivne treninge kada je to bilo strogo zabranjeno, zbog čega je klub rigorozno kažnjen. Oduzeto mu je šest bodova, taman dovoljno da mu se ugase sve nade da može do titule. Kasnije su mu dva vraćena, ali prekasno.

Tim je ubijen u pojam odigrao očajno u nastavku sezone i sa tri vezana poraz prvenstvo je završio na četvrtom mestu. A, danas je stigla vest koja je šlag na toj pokvarenoj torti. Prvi trener tima Valerijen Ismael, koji je jesenas doneo LASK-u najbolji start u istoriji Bundeslige – podneo je ostavku.

Čoveku je sve prekipelo, pa iako je mlad trener, koji je pokazao da i te kako ume da radi, rešio je da sreću potraži na nekom drugom mestu.

Moraće i LASK da se potpuno presabere tokom letnje pauze. Klub je imao lep rast i sve bolje rezultate u poslednje dve sezone, ali ga je korona udarila po glavi kao malo koga u Evropi.


tagovi

LASK LincAustrija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara