Stefan Vukić (© Star sport)
Stefan Vukić (© Star sport)

Era Žarka Lazetića u TSC-u počela pojačanjem od 50.000 evra: Stefan Vukić otvorio put ka četvrtfinalu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.12.21. | 14:48

Loznica je pravi hit, izbacila još jednog superligaša, Rad na Banjici eliminisao Napredak golom Đorića

Seriji loših rezultata TSC-a došao je kraj. Novi trener Žarko Lazetić, angažovan pre nekoliko dana, na prečac je podigao ekipu iz Bačke Topole i usmerio je ka četvrtfinalu Kupa Srbije. Da se loša izdanja iz prvenstva ne presele na drugo takmičenje doskorašnji strateg Metalca iz Gornjeg Milanovca postarao se u susretu sa Kolubarom – 2:1.

Ispostavilo se da ga je ka narednoj fazi pogurao fudbaler plaćen 50.000 evra. Toliko novca je letos uprava ambicioznog kluba izdvojila da bi iz Zlatibora dovela Stefana Vukića, a upravo je 26-godišnji Nišlija postigao golove vredne slavlja. Oba!

Izabrane vesti

Sad ih već ima šest u sezoni, a već pet u poslednje četiri utakmice. S tim što prethodni nisu previše značili ekipi u prvenstvenim mečevima, jer njegova dobra izdanja nije umela da naplati, ali je u kupu uspela da se probije među osam najboljih. Vukić je ujedno potvrdio da je dobra investicija Palančana i da ima pik na Kolubaru, jer je bio strelac i na prethodna dva superligaška odmeravanja snaga sa debitantom.

Jedino što je u Lazarevcu minulog vikenda sastav Dejana Đurđevića slavio preokretom (2:1), dok je na TSC areni, Lazetić napravio nekoliko rokada u odnosu na startere iz tog okršaja, mahom u odbrani (Filipović branio umesto Jorgića, Stojković počeo na poziciji desnog beka pre Petkovića, Saša Tomanović komandovao odbranom umesto Rajkovića, a Petrović igrao levo pre Krsmanovića). Epilog: konačno slavlje TSC-a.

Radovali su se i na Banjici, pošto je Rad napravio malo iznenađenje i izbacio Napredak (1:0). Čovek odluke bio je štoper Nikola Đorić glavom u 19. minutu, posle prekida. Sve vreme Građevinari su diktirali ritam i neprestano bili opasni po goste iz Kruševca. Za ekipu koja beleži promenjive rezultate u Prvoj ligi (tek sedma na tabeli uprkos ambicijama da se ekspresno vrati) ovo je sjajan podstrek, tim pre ako se zna da su Kruševljani u minulih sedam mečeva poklekli samo na gostovanju Kolubari.

A pravi hit dosadašnjeg toka kupa je Loznica. Tim sa Lagatora se pretplatio da skida sklapove superligašima, iako igra u rangu niže. Najpre je na početnoj stanici izbacio favorozovani Čukarički, a onda otišao u Surdulicu i uzeo meru Radniku (2:1).

Neće nikom biti prijatno u četvrtfinalu protiv ekipe Duška Obadovića.

KUP SRBIJE – OSMINA FINALA

Utorak

Radnički Novi Beograd - Metalac 1:1 (0:1), penalima 2:3

Sreda

Rad - Napredak 1:0 (1:0)

/Đorić 19/

Radnik - Loznica 1:2 (0:2)

/Milovanović 90+3 pen - Rajevac 80, Komarčević 90/

TSC - Kolubara 2:1 (1:0)

/Vukić 23, 66 – Đuranović 72/


16.15: (30,0) Dubočica (13,0) Partizan (1,03)

Četvrtak

13.00: (1,63) Novi Pazar (3,60) OFK Bačka (5,20)

15.00: (3,50) Javor (3,05) Vojvodina (2,15)

Odloženo

Crvena zvezda – Radnički Niš

*** kvote su podložne promenama


tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićKup SrbijeLoznica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara