Foto: Reuters
Foto: Reuters

EURO U21: Španci ne znaju da igraju na remi, Italijani bez četvorice traže prolaz dalje

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 14:51

Odlučujući mečevi u Grupi A i B

Grupna faza Evropskog prvenstva za mlade približava se kraju. Utakmicama trećeg kola večeras će se spustiti zavese na Grupe A i B, gde ništa još uvek nije rešeno. A kada dođu trenuci odluke, Španija u taboru ima ono što ostali nemaju – Luisa de la Fuentea, čoveka koji kada je potrebno iz svojih igrača izvlači ono najbolje.

Izabrane vesti

"Ovaj tim ne zna kako da remizira, ne znam kako da isplaniram utakmicu, a da ne idem na pobedu", rekao je selektor Španije uoči meča poslednjeg kola sa Češkom (21.00).

Pomenutom izjavom De la Fuentes je praktično sve rekao. Uprkos tome što bi im za prolaz dalje u duelu sa Česima odgovarao i remi, Španci će sasvim sigurno ići na pobedu.

Za veliko iznenađenje potrebno je da Češka u poslednjoj rundi savlada branioca turnira, te da Italijani dobiju domaćina turnira Sloveniju. Ovo drugo je svakako očekivano, ali je teško zamisliti da će La Rohita, koja je neporažena na prethodnih 17 utakmica i pride je primila samo dva gola na prošlih 12 mečeva, pretrpi poraz od Čeha, koji već četiri godine nisu uzeli skalp nekoj većoj selekciji u ovom uzrastu reprezentativnog fudbala.

21.00: (1,55) Španija (3,90) Češka (6,50)

De la Fuentes ni drugu uzastopnu utakmicu zbog povrede neće moći da računa na Braima Dijaza, čije bi mesto u startnoj postavi trebalo da zauzme Manu Garsija. Za Špance će vrlo bitno biti i da Havi Puado, strelac jednog od tri gola u pobedi nad Slovenijom (3:0), kao najefikasniji član u reprezentaciji, nastavi sa dobrim partijama.

Češka je reprezentacija koja bi, poput Italijana, mogla mnogo da naškodi Špancima. Prvenstveno svojom formacijom sa petoricom defanzivaca, kojom će pokušati da zatvori pristupe svom golu i greške svede na minimum, kako bi pokušala da na drugoj strani iskoristi protivničku(e).

Na Čizmi su nezadovoljni onim što je njihova reprezentacija prikazala u uvodna dva kola. Selektoru Paolu Nikolatu se najviše zamera zbog previše rezervisanog pristupa u igri protiv Češke i Španije, koji je Azurima doneo samo dva boda.

Ipak, u slučaju pobede nad autsajderom Slovenijom, Italijani će sigurno otići dalje. Čak bi im i remi odgovarao, ukoliko Španija dobije Češku. Nikolato će i ovog puta kadrovskih problema. Zbog direktnog crvenog kartona u okršaju sa Česima nema prve zvezde tima Sandra Tonalija, a u prethodnom kolu suspenziju su zaradili i Đanluka Skamaka, Nikolo Rovela i Enriko del Prato, čija bi mesta trebalo da zauzmu Đakomo Raspadori, Đulio Mađore i Mateo Gabija.

21.00: (1,60) Italija (3,80) Slovenija (6,00)

Slovenci su kao debitanti na Evropskom prvenstvu za mlade u prošlom kolu protiv Češke, u meču koji je selektor Milenko Ačimovič opisao kao meč ove generacije, stigla do istorijskog boda, koji je i dalje drži u životu, ali domaćinu je potrebno čudo da bi otišao u nokaut fazu.

"Kada oduzmemo loptu na njihovoj polovini, moramo da budemo razigrani. Česi su vrlo dobro organizovana ekipa,sada imamo sličan meč. Znamo kakvi su Italijani, nezgodni, sa dobrim pojedincima i dobrom odbranom. Činjenica da Španci nisu stvorili stopostotnu šansu govori nam mnogo o njihovoj snazi", rekao je Ačimovič.

Slovenci nemaju kadrovski problema, svi igrači su spremni, a umor je manje primetan nego nakon prve utakmice, ističe Ačimovič.

U Grupi A situacija je dosta slična. Favorizovanoj Nemačkoj će u poslednjem kolu biti dovoljan i bod protiv Rumuna (po četiri boda), dok Holandija (dva boda) protiv Mađarske (bez bodova) mora da traži pobedu ukoliko želi u nokaut fazu.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE - 3. KOLO

Utorak

Grupa A

18.00: (1,80) Nemačka (3,60) Rumunija (4,60)

18.00: (1,70) Holandija (4,00) Mađarska (6,30)

Grupa B

21.00: (1,55) Španija (3,90) Češka (6,50)

21.00: (1,60) Italija (3,80) Slovenija (6,00)



tagovi

Evropsko prvenstvo za mladeEvropsko prvenstvo za mlade - U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara