Serhio Kun Aguero (© Reuters)
Serhio Kun Aguero (© Reuters)

Everton bi Kuna: Ne može da ga plati kao Siti, ali kad uključi bonuse...

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 15:07

Konkurencija je, ipak, velika

Postigao je Serhio Aguero u subotnjem matineu 258. gol za Mančester Siti. Možda poslednji u dresu Građana. A možda ne poslednji u Premijer ligi, pošto je sve duža lista klubova zaintereosvanih za potpis Argentinca kome završetkom sezone ističe saradnja sa budućim prvakom Engleske. Na nju se dopisao – Everton.

S tim da je svima na Gudisonu jasno da ne mogu da plate Kuna onoliko koliko zarađuje na Etihadu (sedmično 275.000 evra). Računaju Karamele da bi, s obzirom na godine (u junu će napuniti 33), sjajni napadač biti fleksibilniji u pregovorima i da bi, eventualno, mogao da pristane na uslove Karla Ančelotija. A ostrvski mediji uveravaju da bi Everton mogao Agueru u startu da ponudi značajan bonus za potpis, kao i one koji bi se ticali broja golova i utakmica.

Izabrane vesti

A pošto ove sezone nije igrao, što zbog povreda, što zbog novih ideja Pepa Gvardipole (Feran Tores obično vodio napad) jasno je da mu je ambicija da češće bude na terenu. Što se finansija tiče, najplaćeniji igrači Evertona (Rišarlison, Hames Rodrigez, Andre Gomes) zarađuju duplo manje od Aguera (oko 6.500.000 evra), pa na prvi pogled deluje da je saradnja nemoguća. Mada, postoje nagoveštaji da se Serhiju ostaje u Premijer ligi. Pitanje je samo da li Everton zadovoljava njegove ambicije.

Kandidata za Kunov potpis ima i te kako. U prvom redu to je Barselona, s tim da će posao dosta zavisiti od toga ostaje li Lionel Mesi na Nou Kampu. Zatim Juventus koji verovatno ostaje bez Alvara Morate, potencijalno Kristijana Ronalda. Možda Inter pod uslovom da proda Lautara Martineza ili Romela Lukakua. Od Engleza se pominju Totenhem (kad bi se desilo da ode Hari Kejn) i Čelsi (traži zamenu za Olivijea Žirua)...



tagovi

Serhio Kun AgueroSerhio Aguero

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara