Beto (©Everton FC)
Beto (©Everton FC)

Everton konačno ima nekoga ko će da daje golove, maleni Portimonense trlja ruke

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 16:52

Beto na Gudisonu, Udinezeu samo polovina novca od prodaje...

Dominik Kalvert Luin "večito" povređen i pitanje je kada će se vratiti na staro. A bez njega Everton je gotovo bezopasan u napadu. Govore to i brojke, klub sa Gudisona u uvodna tri kola nije uspeo da postigne ni gol. Novi napadač je bio neophodan, pa je tri dana pre kraja prelaznog roka stigao – Beto.

Everton će za njegove usluge platiti 25.000.000 evra fiksno plus 5.000.000 u bonusima, s tim da neće kompletna suma pripasti njegovom prethodnom klubu Udinezeu. Štaviše, klub sa Friulija će prema ranijim navodima italijanskih medija prihodovati samo polovinu pomenute sume, dok će drugi deo pripasti Portimonenseu, klubu koji je prošle godine tokom prodaje Beta Zebrama zadržao procente od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Strašan posao portugalskog prvoligaša, koji je tako zaradio skoro 20.000.000 evra od 25-godišnjeg Portugalca, s obzirom na to da ga je pre godinu dana prodao Udinezeu za 7.000.000 evra.

Beto je u Portimonense stigao iz niželigaša Montiha bez obeštećenja. U prvoj sezoni uglavnom je nastupao za rezervni tim i na 22 nastupa upisao 13 golova, dok je povremeno dobijao priliku u prvom timu. Naredne godine prekomandovan je u seniorsku ekipu gde je eksplodirao, postigavši 11 golova uz tri asistencije na 30 utakmica.

Usledio je poziv Udinezea, prvo na pozajmicu, a kada je Beto u debitantskoj sezoni u Seriji A isporučio 11 golova, klub iz Udina ga je otkupio. Prošle sezone još deset pogodaka, većina u prvom delu, pa se Everton još zimus nameračio na njega. Ipak, poslao je ponudu poslednjeg dana prelaznog roka i italijansku klub ju je odbio, jer nije imao vremena da reaguje na tržištu.

Nije mu ni sada ostalo još mnogo, mada se već pripremio i započeo pregovore sa Emanuelom Denisom iz Notingem Foresta i Divokom Origijem iz Milana.

Evertonu je Beto peto pojačanje ovog leta. Prethodno su stigli Džek Herisn, Ešli Jang, Arno Dandžuma i Jusef Čermiti, koji takođe igra na poziciji napadača, ali ga na Gudisonu vide kao zalog za budućnost.



tagovi

PortimonensePremijer ligaEvertonBeto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara