Abdulaj Dukure (©Reuters)
Abdulaj Dukure (©Reuters)

Everton odbijen, Votford ne pušta Dukurea ispod 28.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.08.20. | 19:19

Klub sa Gudisona je i prošlog leta nudio ozbiljan novac za francuskog vezistu

Prva ponuda Evertona za Abdulaja Dukurea je odbijena (engleski mediji ne preciziraju o kojoj sumi je reč), a Votford je jasan: vezista može da ide za 28.000.000 evra. Interesovanje kluba sa Gudisona traje od prošlog leta kada je odbijena cifra od 33.000.000 evra. Situacija u odnosu na pre godinu dana je utoliko drugačija zbog toga što će Votford nastupati u Čempionšipu pa će morati da smanji troškove za predstojeću sezonu i proda nekolicinu materijalno najvrednijih igrača.

Uz Ismailu Sara od kojeg klub sa Vikaridž Rouda može najbolje da zaradi, tu je i Dukure koji je takođe na ceni. Kako stvari za sada stoje 27-godišnjak je dogovorio lične uslove sa Karamelama, samo se čeka pojačana ponuda za momka kojeg Karlo Anćeloti vidu u timu za predstojeću takmičasku godinu.

Izabrane vesti

Nekadašnjem fudbaleru Rena ugovor ističe 2023. godine, postoji interesovanje francuskih klubova, ali stav Votfordovog veziste je da daје prednost nastavku karijere u Premijer ligi u odnosu na povratak u domovinu. Dukureova vrlo kvalitetna sezona (37 utakmica, 4 gola, 2 asistencije), mogla bi da bude nagrađena prelaskom u ekipu Karla Anćelotija – italijanskom stručnjaku je nepohodan centralni vezista pošto na toj poziciji u ovom trenutku ima Toma Dejvisa, Fabijana Delfa i Andrea Gomeša čiju je sezonu obeležio prelom noge. Sve su to imena koja ne ulivaju preveliko poverenje pa se Karleto zagledao i u Alana kojem je bio trener u sezoni 2018/19, a činjenica je da bi dolaskom Brazilca i Francuza na Gudison, Everton napravio ozbiljno čvrst vezni red, jedan od stabilnijih u Premijer ligi, ako izuzmemo veliku šestorku.


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Abdulaj Dukure

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara