Ronaldinjo (©AFP)
Ronaldinjo (©AFP)

Evo ti dres, samo molim te nemoj da me udaraš više

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 20:14

Kako je Pablo Alvarez “prebio” Ronaldinja

Ime Pablo Alvarez ljubiteljima fudbala verovatno ne znači previše. Argentinac je karijeru počeo u rodnoj zemlji, nastupao za Boku i Estudijantes da bi se 2008. godine preselio u Kataniju, gde je u to vreme vladao trend dovođenja argentinskih fudbalera. Kako se Alvarez nije preterano isticao fudbalskim kvalitetima (igrao je desnog beka), potrudio se da ga upamte po nečemu drugom - batinama-

Posebno ga je po “batinama” dobro zapamtio Ronaldinjo koji je čak morao da ga “podmiti” kako bi Argentinac prestao.

Izabrane vesti

Imam jednu anegdotu sa Ronaldinjom. Kada smo završilo prvo poluvreme između Milana i Katanije na San Siru, krenuli smo ka svlačionici i on mi je prišao. Skinuo je dres i rekao mi: 'Uzmi, Alvarez. Molim te, nemoj da me udaraš više', i dao mi dres”, priseća se Alvarez u intervjuu za Crack Deportivo.

Nije to bio onaj stari Ronaldinjo, karijera mu je već tada bila u laganom padu, ali i takav, za Alvareza je bio nezaustavljiv.

“Bilo je nemoguće zaustaviti ga, na zemlji, u vazduhu, bio je besprekoran. Jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala.”

Potom se Alvarez preselio u Španiju, tačnije Saragose, gde je takođe imao zanimljiv susret sa jednim od najvećih u istoriji – Lionelom Mesijem.

“Slićna situacija dogodila mi se i sa Mesijem. Zamolio sam ga da pređe na drugu stranu, kako se ne bih sramotio pred sunarodnikom, a on je počeo da se smeje. Imam i njegov dres kod kuće takođe”, otkriva Agentinac koji je posle Saragose promenio brojne klubove u domovini, a trenutno je slobodan igrač.


tagovi

RonaldinjoLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara