©AFP
©AFP

Evropa će dobiti novog mladog šampiona: Gruziji se otvara put do polufinala

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 20:03

Engleska pobedom overila prvo mesto u Grupi C, Izrael ide na megdan Azarovu

Sa jednim osvojenim bodom, uz dva postignuta gola, posle tri utakmice u grupnoj fazi Nemačka je ispala sa Evropskog prvenstva za mlade na kojem je branila krunu. Posle remija sa Izraelom (1:1) i poraza od Češke (2:1), poslednji tračak nade mladih Pancera ugasili su juniori Engleske pobedom (2:0) kojom su očuvali maksimalan učinak i sa prve pšozicije u Grupi C se plasirali u četvrtfinale.

Treći trijumf Engleske već u 4. minutu nagovestio je Kameron Arčer krunisavši golom brzu akciju kroz sredinu terena i odličnu loptu Džejkoba Remzija. Lider grupe prednost je udvostručio u 21. minutu i to iz akcije u kojoj su učestvovala samo dva člana reprezentacije. Golman Džejms Traford je posle intervencije proigrao Harvija Eliota koji je praktično sa svoje polovine poveo akciju i posle slaloma zatresao mrežu.

Izabrane vesti

Dva gola iz uvodnog perioda utakmice ispostavila su se i kao jedina, te je Nemačka kontinentalnu smotru završila na poslednjoj poziciji, dok su Englezi trećom pobedom 2.0 potvrdili da spadaju u najuži krug kandidata za preuzimanje trona.

Istovremeno, u okviru iste grupe Izrael i Češka su se borili za drugo mesto u narednoj fazi, a Omri Gandelman izrastao je u junaka svoje reprezentacije. Izraelski vezista postigao je gol u 82. minutu i tako kaznio pasivan pruistup Čeha koji su svesni da im remi uz pobedu Engleske donosi drugo mesto bili fokusirani pre svega na defanzivu.

Pobedom, uz prethodno osvojeni bod protiv Nemačke, Izraelci su zakazali četvrtfinale protiv Gruzije, dok će se u istoj fazi takmičenja susresti Engleska i Portugalija.

GRUPA C

Engleska - Nemačka 2:0 (2:0)

/Arčer 4, Eliot 21/

Izrael - Češka 1:0 (0:0)

/Gandelman 82/



tagovi

Evropsko prvenstvo za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara