Džonatan Dejvid i Sven Botman (©Reuters)
Džonatan Dejvid i Sven Botman (©Reuters)

Evropa na nogama, Lil dogovorio prodaju Botmana za 45.000.000 evra neimenovanom gigantu

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.02.21. | 19:05

Da li je Liverpul kupac?

Vest dana u evropskom fudbalu glasi - Lil je dogovorio prodaju štopera Svena Botmana neimenovanom gigantu za sumu između 40.000.000 i 45.000.000 evra!

Samo dve nedelje pošto je spuštena zavesa na ne baš preterano zanimljiv prelazni rok, ugledna francuska televizija Kanal + lansirala je informaciju o Lilovom dogovoru s neimenovanim velikanom Starog kontinenta, a mnogima je prvo sinulo da je kupac - Liverpul.

Izabrane vesti

Cele zime Jirgen Klop je tražio štopere kako bi se pokrile rupe zbog povreda Virdžila van Dajka i Džoela Matipa. Izbor je pao na Ozana Kabaka koji je stigao na šestomesečnu pozajmicu iz Šalkea za 3.000.000 evra, uz opciju kupovine na sumu između 25.000.000 i 30.000.000 evra, dok je kao rezervno rešenje doveden Ben Dejvis iz Prestona. Sven Botman je bio visoko kotiran na Klopovoj listi želja, ali Liverpul nije imao para da ove zime iskešira već pomenutu sumu novca.

LIGA 1: (4,30) Lorijan (3,40) Lil (1,90)

Niko i dalje ne može sa 100 odsto sigurnosti da tvrdi da li će levonogi štoper da se preseli na Enfild posle samo godinu dana, ali kako je formulacija poznate televizije da se radi o “neimenovanom evropskom gigantu“, a Redsi su se toliko dugo pominjali nije teško sabrati dva i dva.

Botman je u Lil stigao prošlog leta za samo 8.000.000 evra iz Ajaksa i ubrzo postao nosilac poslednje linije Doga, te jedan od najboljih štopera francuskog prvenstva. Gotovo ceo prvi deo sezone nije propustio ni minut, ali je nedavno ostao na klupi protiv Bresta kako bi bio potpuno spreman za dvomeč šesnaestine finala Lige Evrope baš protiv svog Ajaksa.

Ako se zaista radi o Liverpulu, Holanđanin će postati partner sunarodniku Van Dajku s kojim je počeo da gradi lepu saradnju i u dresu Lala. Kako bilo, Botmanov odlazak doneće Lilu treću najvišu sumu novca u klupskoj istoriji! Samo će prodaje Nikole Pepea Arsenalu za 80.000.000 evra leta 2019. i Viktora Osimena Napoliju prošlog leta za 70.000.000 evra bez bonusa biti ispred Botmanovog. Zanimljivo, mladi štoper će na večnoj listi preteći Edena Azara koji je pre devet godina prešao u Čelsi za 35.000.000 evra.

Podsetimo, Lil je tokom poslednje tri i po godine inkasirao gotovo 300.000.000 evra od prodaja Pepea, Osimena, te Tijaga Mendesa Lionu, Rafaela Leaa Milanu, Sofijana Bufala Sautemptonu… Doge su trenutno na deobi prvog mesta Lige 1 sa 56 bodova, koliko ima i PSŽ. Lil u svom izlogu od najvrednijih igrača ima još golmana Majka Menjana, pa desnog beka Zekija Čelija, vezistu Bubakarija Sumarea, ofanzivce Džonatana Ikonea i Džonatana Bambu, kao i napadače Jusufa Jazidžija i Džonatana Dejvida



tagovi

Sven BotmanLiverpulLil

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara