Radživ van La Para (©AFP)
Radživ van La Para (©AFP)

Fajenord brusi zube za prvu pobedu, Radživ van La Para mu stoji na putu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 11:21

Branilac titule prvaka Holandije dočekuje novajliju Almere Siti u 3. kolu Eredivizije

Fajenord brusi zube za prvu pobedu i ima idealnog protivnika u vidu novajlije Almere Sitija. Posle sjajne prošlogodišnje sezone, tim roterdamski sastav nije nimalo dobro počeo ovu kampanju, a u prva tri takmičarska meča nijednom se nije radovao.

U dosadašnjem toku sezone, Fajenord najpre nije uspeo da osvoji Superkup u sudaru PSV-om 0:1, a na ligaškoj sceni je zabeležio dva remija. Nije mogao da slomi otpor Fortune Sitard (0:0), a ni da u prošlom kolu savlada Spartu, gotovo redovnu mušteriju u gradskom derbiju (2:2). U nedelju će Fajenord konačno želeti da potvrdi renome protiv novajlije iz Almerea, koji je bez bodova.

Izabrane vesti

Tim Roterdama, predvođen trenerom Arneom Slotom, doživeo je dve fantastične godine u kojima je posle šest godina osvojio šampionsku titulu: Pored toga, Fajenord se plasirao u finale Lige konferencije i godinu dana kasnije igrao četvrtfinale Lige Evrope. Pre ove sezone, međutim, izgubio je nekoliko zvezda, uključujući kapitena Orkuna Kokčua ili Brazilca Danila, i to za sada pokazuju njegovi nastupi.

14.30: (1,18) Fajenord (7,75) Almere Siti (13,0)

Fajenordov dres će imati novi češki otisak, pošto je napadač Ondžej Lingr stigao na pozajmicu iz Slavije iz Praga, a ofanzivac Luka Ivanušec iz zagrebačkog Dinama i u nedelju bi mogli da debituju u Erediviziji.

S druge strane, ekipu je nedavno napustio važan defanzivac Markus Pedersen, koji je otišao u italijanski Sasuolo.

"Moramo da se pripremimo za teškog protivnika koji nema šta da izgubi i želeće da nas iznenadi. Čvrsto verujem da ćemo posle poboljšanog finiša sa Spartom konačno da pobedimo", rekao je Slot na konferenciji za novinare pre meča.

Almere Siti je posle neočekivanog prolaska u holandsku elitu prvo dočekao Tvente i, uprkos solidnoj igri, izgubio od njega 1:4. Prošlog vikenda su Crne ovce izgubile od domaće Fortune (1:2) u Sitardu. Jedan od aduta Almerea je Radživ van La Para, inače dete Fajenorda i nekadašnji epizodista u Crvenoj zvezdi.

-------------

200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

-------------

EREDIVIZIJA - 3. KOLO

Subota

NEC - RKC 3:0 (1:0)

/Matson 23, 90, Rober 90+3/

Ekscelzior - Fortuna Sitard 2:2 (1:0)

/Agrafiotis 30, Udenas 73 - Duarte 68, Belkeir 78/

Nedelja

12.15: (2,85) Zvole (3,40) Utreht (2,45)

14.30: (1,18) Fajenord (7,75) Almere Siti (13,0)

16.45: (2,40) Herenven (3,50) Sparta (2,85)

Odloženo

PSV - Go Ahed

Tvente - Vitese

Ajaks - Volendam

AZ Alkmar - Herakles

***kvote su podložne promenama



tagovi

EredivizijaFajenordAlmereRadživ van la Para

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara