Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fajenord još sanja titulu: Nismo se predali, nedostaje nam malo sreće

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 19:15

U timu iz Roterdama fokus na domaćoj sceni

Poraz od AZ Alkmara u prethodnom kolu šampionata Holandije, prekinuo je niz pobeda Fajenorda, a poraz je još bolnijim učinila činjenica da je tim iz Roterdama tako propustio da naplati kiks Ajaksa i priđe lideru na samo tri boda. Uprkos packi na prethodnom gostovanju Arne Slot, strateg kluba iz Roterdama pred sutrašnju utakmicu sa Groningemom istakao je značaj svakog duela na domaćoj sceni, a u prilog njegovim rečima ide i to što se ni na momenat nije osvrnuo na Partizan i narednog evropskg rivala kojem gostuje već narednog četvrtka.

Izabrane vesti

"Razlika u odnosu na Ajaks je i dalje šest poena, ali ako mene pitate sada je drugačije. Da smo pobedili AZ, tim koji je u tom momentu imao niz od 18 utakmica bez poraza, to bi mnogo govorilo o našim kvalitetima. To se ipak nije desilo, a mogli smo da se odvojimo u odnosu na AZ na devet bodova i da svu pažnju potom posvetimo rivalima ispred nas na tabeli", kazao je šef stručnog štaba Fajenorda.

Uprkos petom porazu u prvenstvu, klub iz Roterdama nije odustao od želje da svrgne kopljanike sa vrha.

"Poraz ne treba tumačiti kao predaju u borbi za šampionsku krunu. Moji igrači umeju da rasuđuju, zaostajemo šest bodova i niko ne može da kaže da smo imali mnogo sreće, naprotiv, sa malo više sreće bili bismo bliže. Možda će i to doći".

Prethodni dueli sa Groningenom nagoveštavaju težak izazov sutra.

"Oni često uspevaju da protivnika svedu na veoma malo šansi. Imali smo dosta problema sa kreiranjem prilika tokom cele sezone, posebno imajući u vidu visok procenat poseda koji imamo svake nedelje", kazao je Slot.


tagovi

Arne SlotFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara