Radost fudbalera Crvene zvezde (Star sport)
Radost fudbalera Crvene zvezde (Star sport)

Falko pokazao da je živ, Zvezda posle šetnje lako sa Spartakom

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.11.21. | 16:14

Crveno-beli sa pola gasa slavili protiv Subotičana – 3:0

Živ je fudbalski Filipo Falko, umro – nije. Ukazao je Dejan Stanković italijanskom ofanzivcu šansu posle dužeg vremena i omogućio mu da započne borbu za novi život u crveno-belom dresu.

Tačno je da je laku pobedu srpskog šampiona nad Spartakom (3:0) ukrasio El Fardu Ben sa dva gola i asistencijom ka Rodiću, ali je bivši član Lećea, posle siromašnog prvog poluvremena, podigao nivo kreativnosti Crvene zvezde, i izašao iz jesenje letargije. Kada je početkom nastavka proigrao Bena za drugi pogodak domaćina, Filipo Falko kao da je pronašao ključeve izgubljenog samopouzdanja. Menjao je mesta, tražio loptu, šutirao, potom i postigao pogodak koji je poništen, posle VAR provere, zbog kretanja El Fardu Bena. Nije to promenilo utisak o partiji skupo plaćenog Italijana, koji standard iz Serije B još nije pronašao na najvećem srpskom stadionu.

Izabrane vesti

---------------

CRVENA ZVEZDA - SPARTAK 3:0

/Rodić 9, Ben 46, 71/

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Marko Ivković. Gledalaca: 5.286

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić (od 64. Gobeljić) - Petrović, Srnić (od 64. Stanić) - Ben (od 74. Lazetić), Ivanić, Katai (od 74. Krstičić) - Pavkov (od 46. Falko).

Spartak (4-4-1-1): Dubljanić - Branković (82. Šćepanović), Ivančević, M. Bogićević, Milošević (od 57. Marčić), Bijelović, Šimura, Vidaković, Srećković (od 82. Mihajlović), Abraham, Nikolić (od 82. Todoroski).

---------------

Isto tako utisak je da Crvena zvezda, bar kada je reč o novijoj istoriji, nikada nije lakše savladala Spartak. Crveno-beli su uspeli da spakuju tri gola u mrežu Golubova, bez da su se praktično oznojili. Slabo prvo poluvreme doprinelo je da crveno-beli pojačaju ritam u nastavku i eksploatišu krajnje loše reakcije defanzivnog reda Spartaka. Najbolje je to radio El Fardu Ben. Ali Subotičani su malobrojnoj publici na Marakani ostali prilično dužni. Gotovo da nisu oznojili odbranu Crvene zvezde predvođenu Aleksandrom Dragovićem. Nisu ni mogli pošto je najbolji igrač tima Nemanja Nikolić ostao bez bilo kakvog uticaja.

Kreativni prikaz fudbalera Dejana Stankovića i Vladimira Gaćinovića odudarao je od svega onog što smo gledali u prethodnim duelima Crvene zvezde i Spartaka. Crveno-beli su hronično pobeđivali Subotičane, ali u mečevima viskokog tempa, gde je pucalo pred oba gola. Ovog nedeljnog popodneva publika na Marakani u prvih 45 minuta videla je jako siromašnu izvedbu, meč bez ikakvog rizika, mlakog tempa i vrlo skromnog intenziteta. Srpski šampion se odlučio da izvrši dodatni pritisak na Partizan, čvrsto držeći vrapca rezultata u rukama. Suočen sa gustim rasporedom, gde prava na grešku nema, Dejan Stanković je ponovo ojačao sredinu terena Srnićem i Petrovićem (Kanga dobio slobodne dane zbog sahrane oca), želevši da umiri brzu tranziciju Golubova.

Sa istrošenim rezervoarom, posle meča sa Ludogorecom, Crvena zvezda je na perfektan način otvorila utakmicu. Reprezentativac Komorskih Ostrva El Fardu Ben nastavio je nisku jesenjih asistencija – četvrtu u poslednje dve utakmice – pošto je perfektnim centaršutem omogućio Rodiću laku realizaciju glavom u devetom minutu. Bila je to najava Zvezdinog novembarskog uragana i ekspresnog završavanja posla.

Međutim, umesto toga publika na Marakani je videla grubo rečeno dosadan meč. Spartak gotovo da nije imao nikakve ofanzivne ambicije, lako i brzo su gubili loptu igrači Vladimira Gaćinovića nemoćni da ugrozi gol Milana Borjana. Previše su gosti bili stegnuti, i još više defanzivno orjentisani. I pored gola manjka, Subotičani su stali u dupli defanzivni blok i čekali Zvezdinu grešku.

Domaćin je teško dolazio do šanse pored zgusnute odbrane Subotičana. Nije bilo prepoznatljivih prodora Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, brojni centaršutevi sa oba boka nisu pogađali Milana Pavkova kao prvu metu. Sve je nekako sporo i bezidejno delovalo na Marakani, gotovo bez krvi. Zakuvalo se tek u finišu kada je Abraham strašno opalio sa 25 metara i naterao Milana Borjana da interveniše. Bio je to jedini udarac Spartaka u gol Crvene zvezde, domaćin ih je imao svega tri, što je značajno manje od Zvezdinih standarda.

Ako je i bilo neduomica posle prvog poluvremena, rešene su vrlo brzo. Posle mnogo vremena Dejan Stanković je u ukazao šansu Filipu Falko, a Italijan mu se odužio asistencijom ka El Fardu Benu. Posle Falkovog poigravanja glavom, u drugom poluvremenu Zvezdin napadač je iskoristio smušenost Spartakovih štopera, ušao im između leđa i rutinski prevario Dubljanića.

Zvezda je bez klasične devetke i Falkom u postavi izgledala mnogo ozbiljnije, posebno u ofanzivi. Bila je to igra dostojna šampiona, sa mnogo šansi i više pasova unapred. Prednjačio je pomenuti Falko, koji je spletom nesrećnih okolnosti ostao bez pogotka.

Drugi pogodak Bena bio je preslikana situacija iz 46. minuta. Opet je slabo reagovao Branković, sudario se sa sopstvenim golmanom i ostavio Bena pred praznom mrežom.


SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Subota

Radnički K. - Napredak 1:2 (1:1)

/Mršić 2ag - Lakićević 28ag, Marjanović 65/

Metalac - Čukarički 0:3 (0:1)

/Rakonjac 32, Kajević 53, Mijailović 72/

Nedelja

Kolubara - TSC 2:1 (0:1)

/Đuranović 60, Nikolić 79 - Vukić 18/

Radnički Niš - Radnik 3:0 (2:0)

/Tomić 37, 80, Mitrović 39/

Crvena zvezda - Spartak S. 3:0 (1:0) /Rodić 9, Ben 46, 71/

16.30: (11,0) Voždovac (6,25) Partizan (1,25)

Ponedeljak

15.00: (2,65) Novi Pazar (3,25) Proleter N. S. (2,70)

17.00: (1,65) Vojvodina (3,70) Mladost L. (5,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara