Fantastični El Klasiko Paisa: Atletiko Nasional sat vremena jurio izjednačenje, imao igrača manje, a onda evroglom došao do boda!

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 03:33

Fenomenalan gol Dorlana Pabona doneo ekipi Paula Autorija veliki bod u gradskom derbiju - 1:1

Medeljin nema veću fudbalsku svetkovinu derbija koji nazivaju El Klasiko Paisa. U pitanju je orkšaj dva kluba koja dele stadion Anastasio Horadot, Atletiko Nasional i Independijente Medeljin. Večerašnji okršaj, ukupno 328. u istoriji dva kluba, opravdao je sva očekivanja ljubitelja fudala.

Na prepunom stadionu, koji prima nešto više od 40.000 gledalaca, Atletiko Nasional je više od sat vremena jurio prednost ljutog rivala, imao igrača manje od 45. minuta kada je isključen Kristijan Kastro, ali je i pored toga silno napadao i na kraju stigao do boda evrogolom Dorlana Pabona.

Izabrane vesti

Isksusni bombarder je stavio loptu na oko 22 metra udaljenosti protivničkog gola, a onda odapeo nezaustavljivu strelu koju je Andreas Moskera jedva video. Praktično je pogodila golmana Independijentea i odsela u njegovoj mreži, za pravu erupciju oduševljenja među publikom formalnog domaćina.

Independijente je fantastično tovorio meč, pokazao izuzetnu moć u tranzicionoj igri i zasluženo poveo preko Danijela Toresa u 21. minutu. Ipak, ekipa Davida Gonzalesa kao da se uplašila prednosti, ne samo rezultatske, već i one brojčane na terenu. Kako je meč odmicao Altetiko Nasional je napadao zve žešće, pogađao i stativu, a onda se sastavu Paula Autorija za veliku upornost vratilo kroz sjajan pogodak Pabona.

Nasionalu je ovo bio peti remi u prvih deset kola, zbog čega se nalazi na četvrtom mestu kolubijske Primere, ali sa samo dva boda zaostatka za vodećom Amerikom Kali. Sa druge strane, Independijente je na 11 mestu sa 12 osvojenih bodova.



tagovi

Atletiko NasionalIndependijente Medeljin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara