Đorđe Mihailović (©AFP)
Đorđe Mihailović (©AFP)

Fantastični Mihailović vodi Kanađane u borbu za MLS tron: Asistencija i gol nove akvizicije AZ Alkmara (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 05:47

Američki reprezentativac našeg porekla najbolji akter u pobedi Montreala protiv Orlanda sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa u najboljoj ligi SAD-a

Montreal brani čast kanadskog fudbala u plej-ofu MLS-a koji je počeo pre dva dana. Samo jednom se od osnivanja ove lige desilo da kanadski tim osvoji takmičenje, 2017. godine, kada je Toronto stigao do pehara. Sada bi taj uspeh mogao da ponovi i Montreal koji je u prvoj rundi plej-ofa pobedio na svom terenu Orlando Siti sa 2:0.

Najbolji akter meča bila je nova akvizicija AZ Alkmara, Srbin sa američkim pasošem Đorđe Mihailović. On je u nastavku prvo kao na tacni uposlio Ismaela Konea za vođstvo svog tima u 68. minutu, a u poslednjim trenucima meča je s bele tačke postavio konačan rezultat.

Izabrane vesti

U polufinalu Istočne konferencije, Kanađani će igrati s boljim iz meča Njujork Sitija i Majamija koji se igra naredne noći.

01.00: (1,60) Njujork Siti (3,90) Inter Majami (5,80)

Krilnom napadaču je ovo 10. gol u sezoni, a na kontu ima i sedam asistencija. Podsetimo, po završetku ove sezone on će se preseliti u Holandiju, pošto je potpisao predugovor sa AZ Alkmarom i 1. januara će zvanično postati igrač tima koji se ove sezone bori za titulu u Erediviziji.

Đorđe Mihailović je sin nekadašnjeg fudbalera Vašington Diplomatsa Aleksandra Aleksa Mihailovića. Rođen je na Floridi, u Džeksonvilu 10. novembra 1998. godine. Stasao je u Čikagu u redovima Fajera, a od prošle godine je u Montrealu. Na 61 meču za ovaj kanadski klub je postigao 13 golova. Prošao je sve mlađe kategorije SAD-a, a za najbolji tim Jenkija je debitovao 2019. godine. Odigrao je šest mečeva, postigao gol i mogli bismo da ga gledamo narednog meseca na Mundijalu u Kataru.

Posle drame je do naredne runde prošao Ostin koji je posle boljeg izvođenja penala eliminisao Solt Lejk - 5:3. Posle 90 minuta je bilo 2:2, a junak tima iz Teksasa je bio Argentinac Sebastijan Driusi. On je postigao oba gola za svoj tim, drugi izjednačujući iz penala u četvrtom minutu sudijske nadoknade, da bi bio precizan i sa bele tačke u penal seriji. Tim iz države Juta je promašio čak tri jedanaesterca. Driusi je igrao četiri sezone za Zenit iz Sankt Peterburga, a pre toga je branio boje River Plejta.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

MLS (PLEJ-OF) – OSMINA FINALA

Subota

Njujork Red Buls - Sinsinati 1:2 (0:0)

/Morgan 48 – Akosta 74pen, Vaskez 86/

Los Anđeles Galaksi – Nešvil 1:0 (0:0)

/Arauho 60/

Nedelja

Ostin – Real Solt Lejk 5:3 p. p. (2:2, 1:2)

/Driusi 31pen, 90+4 - Kordova 3, 15pen/

Ponedeljak

Montreal - Orlando 2:0 (0:0)

/Kone 68, Mihailović 90+9pen/

Utorak

01.00: (1,60) Njujork Siti (3,90) Inter Majami (5,80)

03.30: (1,90) Dalas (3,50) Minesota Junajted (4,10)

***Kvote su podložne promenama

(Direktno su se u četvrtfinale plasirali Los Anđeles FK i Filadelfija Union)


tagovi

MLSMLS ligaĐorđe MihailovićMontrealOrlando

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara