Azar, Alaba i Modrić (©Reuters)
Azar, Alaba i Modrić (©Reuters)

Fejsa pada u zaborav, prestigli ga Alaba, Koman, Nojer, Miler...

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.05.22. | 11:07

Uzeli desetu titulu zaredom

Otišao je David Alaba iz Bajerna u Real Madrid, ali šampionski pelcer kojim se kitio u Nemačkoj, odneo je sa sobom u Španiju.

Austrijski reprezentativac je posle devet uzastopno osvojenih titula sa Bajernom, dodao i krunu sa Real Madridom, tako da je spojio celu deceniju kao šampion. Malo je igrača koji mogu da se pohvale takvim bilansom u karijeri.

Izabrane vesti

Recimo, oni koji su na tom istom nivou su Tomas Miler i Manuel Nojer, koji su do skoro igrali sa Alabom u Bajernu. I njih dvojica su postali prvaci Nemačke i ove sezone, tako da su spojili celih deset godina na tronu Bundeslige sa Bavarcima.

Rame uz rame s njima stoji Kingsli Koman, koji je spojio desetu šampionsku sezonu, ali sa tri različita kluba: najpre je dva puta bio prvak sa Pari Sen Žermenom, pa sa Juventusom i sada je sedmi put podigao trofej sa Bajernom.

Iza ovog kvarteta ostao je jedan srpski fudbaler. Ljubomir Fejsa je svojevremeno devet sezona zaredom bio šampion igrajući za Partizan, Olimpijakos i Benfiku. On je 2019. godine poslednji put podigao trofej, posle toga je igrao za Al Ahli, sada je u Partizanu.

Doduše, kod Fejse može dvojako da se gleda, jer je u sezoni 2013/14 osvojio dve titule: pošto je krajem avgusta prešao iz Olimpijakosa u Benfiku, kada je upisao nastup u novom prvenstvu Grčke, a oba kluba su na kraju bili šampioni. Mada, to je, opet, jedna te ista sezona... Isti je slučaj i sa Komanom, koji je sezonu 2015/16 počeo sa Juveom, odigrao jedan meč, a onda prešao u Bajern. I oba kluba su bila prvaci.

Arturo Vidal, sjajni čileanski vezista, stao je na osam titula u nizu, nije mu se posrećilo da odmah po dolasku u Inter osvoji krunu, pa mu onda što je uzeo prošle godine ne ulazi u niz.


tagovi

Ljubomir FejsaDavid AlabaTomas MilerManuel NojerKingsli Koman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara