Fejsa (© AFP)
Fejsa (© AFP)

Fejsa se vraća u Benfiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.07.20. | 17:49

Možda proigra kod Žezusa

Završila se epizoda Ljubomira Fejse u Španiji. Povremeni srpski reprezentativac okončao je pozajmicu u Alavesu i vratiće se u Benfiku, čiji je i dalje član.

Fejsa je pred kraj januarskog prelaznog roka napustio Lisabon, pošto nije bio u planovima tadašnjeg trener Bruna Laža i prihvatio da do kraja sezone pomogne klubu sa Mendizoroze u borbi za opstanak u Primeri. Uspeo je, plavo-beli su prvenstvo okončali na 16. poziciji, tri boda iznad opasne zone, ali su procenili da usled krize izazvane pandemijom virusa korona ne mogu da otkupe ugovor nijednog od čak šestorice igrača angažovanih iz drugih klubova.

Izabrane vesti

Tako su vratili desnog spoljnjeg Aleiša Vidala Sevilji, štopera Lisandra Magalana Ajaksu, golmana Roberta Himeneza Vest Hemu, centralnog veznog Viktora Kamarasu Betisu, Olivera Burkea Vest Bromvič Albionu i Ljubomira Fejsu Benfiki. Podsetimo, Srbin je doveden na zahtev bivšeg trenera Asijera Garitana, skupio je 13 mečeva, ostavio solidan utisak, ali iako su u klubu u početku bili zadovoljni njegovim partijama i planirali otkup ugovora, kriza je uticala na stezanje kaiša, zbog čega su od prvobitnog plana odustali.

Možda i zbog toga što su četiri kola pre kraja smenili Garitana. Sezonu je dovršio Huan Muniz, ali je u pitanju bio samo prelazno rešenje, pa Alaves traga za novim šefom struke.

A Fejsa za novim izazovom, jer se situacija u odnosu na zimu okrenula za 180 stepeni u Lisabonu. Bruno Laž je oteran pošto je izgubio titulu, novi trener je Žorž Žezus, kod kog je Srbin igrao u drugoj polovini takmičarske 2013/14 po dolasku iz Olimpijakosa i odmah počeo žetvu trofeja u Portugalu.

S obzirom da Ljubi ističe ugovor narednog leta, možda se u napadu na Porto, Žezus osloni na proverene snage.



tagovi

Ljubomir Fejsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara