Reakcija trenera Flamenga, Horhea Sampaolija (Foto: Reuters)
Reakcija trenera Flamenga, Horhea Sampaolija (Foto: Reuters)

Felipe Melo pocrveneo, Fluminense preživeo kanonadu Flamenga (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 06:26

Gabigol i De Araskaeta se propisno ispromašivali

Spojio je žreb Kupa Brazila u osmini finala velike rivalije iz Rio de Žaneira. Zavladala je karnevalska atmosfera na ulicama, pa se očekivalo da bude žurka i na terenu, ali su na kraju mreže ostale prazne. Flamengo je dominirao, imao igrača više gotovo čitavo drugo poluvreme, ali je Fluminense izdržao pred svojim navijačima - 0:0.

Nedostajalo je ekipi Horhea Sampaolija preciznosti, ali i sreće u pojedinim trenucima. Gabrijel Barbosa je pogodio stativu, Hjorhjan De Araskaeta promašivao zicere, a golman domaćina Fabio je na kraju izrastao u junaka sa pet sjajnih odbrana.

Izabrane vesti

Počelo je inicijativom gostiju, a prvu veliku priliku propustili su u 21. minutu. Gabigol je izbio sam pred Fabija, savladao ga, ali pogodio stativu. Na odbitak je naleteo De Araskaeta i iz prilično dobre pozicije šutirao preko gola.

Samo par minuta kasnije se Žerson sjajno snašao pred golom rivala, lobovao Fabija, ali za par centimetara poslao loptu sa spoljne strane stative.

Fluminense je prvu priliku imao u 29. minutu, ali je Marselo posle fantastičnog poteza tukao pravo u golmana gostiju Santosa. Stvorili su domaći igrači još jednu dobru situaciju pred golom rivala krajem prvog poluvremena, ali se odbrana Flamenga izvukla posle velike greške.

Drugi deo počeo je novom prilikom za Fluminense, ali je Felipe Melo glavom tukao pored stative. A onda, u četvrtom minutu nastavka, iskusni vezsista ruši Gabigola u kontri kao poslednji igrač odbrane, a sudija mu najpre pokazuje žuti karton. Odlučio je ipak da pogleda snimak i preinačio odluku, pa je Melu pokazao direktan crveni karton. Usledila je totalna ofanziva Rubronegrih.

Samo nekoliko minuta nakon što je Felipe Melo isključen, nova velika šansa za De Araskaetu. Dobio je loptu na tacni, ostalo mu je samo da se pokloni i glavom je sprovede u mrežu, ali je umesto toga prebacio preko gola. Svestan šta je propustio da realizuje ostao je na zemlji u neverici.

Nastavili su se napadi Sampaolijeve ekipe, da bi u 27. minutu drugog poluvremena golman Fluminensea Fabio fantastičnom paradom sprečio Ajrtona Lukasa da sa par metara glavom zatrese mrežu.

U nastavku su Everton Soareš i Žerson udarcima iz daljine pokušavali da probiju bunker domaćina, ali se Fabio i zadnja linija Fluminensea nisu dali. Imao je je domaći sastav priliku u poslednjim sekundama da dođe i do senzacionalnog trijumfa, ali je Santos intervenisao posle jednog pokušaja glavom.

BRAZIL, KUP - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda

Fluminense - Flamengo 0:0

23.55: (1,47) Palmeiras (3,90) Fortaleza (7,00)

23.55: (2,05) Santos (3,25) Baija (3,50)

Četvrtak

00.30: (2,15) Gremio (3,25) Kruzeiro (3,25)

01.00: (2,85) Sport Resife (3,05) Sao Paulo (2,50)

02.30: (2,50) Amerika Mineiro (3,15) Internasional (2,75)

02.30: (1,53) Atletiko Mineiro (3,60) Korintijans (6,75)

02.30: (2,00) Atletiko PR (3,25) Botafogo (3,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1Kup BrazilaFlamengoFluminenseDe AraskaetaFelipe MeloGabrijel Barbosa GabigolHorhe SampaoliŽersonEverton SoarešFabioMarselo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara