Feran Tores (©Reuters)
Feran Tores (©Reuters)

Feran Tores dobio negativan test i putuje u Arabiju, smeši mu se debi u El Klasiku

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.01.22. | 21:19

I pedri se opravio od virusa korona, a strateg Barselone uvrstio je trojicu rekonvalescenata na spisak putnika - Ansu Fatija, Frenkija de Jonga i Ronalda Arauha

Od dolaska na klupu Barselone nije imao Ćavi mnogo razloga za zadovoljstvo. Problemi su se nizali kao na pokretnoj traci, ali dočekao je i dan u kome su pozitivne vesti stizale jedna za drugom. Do juče se mučio da skrpi tim, a od danas gotovo sve najjače adute imaće na raspolaganju za El Klasiko u Superkupu Španije.

Feran Tores i Pedri dobili su negativan test, karantin je završen i to znači da bi reprezentativac Španije mogao da debituje protiv Real Madrida. Naći će se Tores u avionu za Rijad, gde će se igrati polufinalni i finalni meč Superkupa. Sve prepreke za nastup zimske akvizicije Blaugrane preskočene su u jednom danu. Prvo je Samjuel Umtiti potpisao novi ugovor pristavši na drastično smanjenje plate, čime su se stekli uslovi da Barselona registruje Ferana Toresa, a zatim je krilni napadač izašao iz izolacije.

Izabrane vesti

Ćavija bi moglo da ogreje arabijsko sunce, ako medicinsko osoblje katalonskog tima da signal da su Ansu Fati, Frenki de Jong i Ronald Arauho spremni za povratak na teren. Sva trojica izlaze iz povreda i prema najnovijim informacijama spremni su da se stave na raspolaganje Ćaviju Ernandezu. Od povratka na teren deli ih sitnica – odobrenje lekara. U Barseloni veruju da će medicinsko osoblje dati potvrdan odgovor, pa je Ćavi trio uvrstio na spisak putnika za Superkup Španije.

Španci su se opredelili za eksperiment i ovogodišnji Superkup neće se odigrati na Pirinejima, nego u Saudijskoj Arabiji. A, u polufinalu, koje je na programu 12. januara, igra se El Klasiko. Dva dana pre duela sa Real Madridom i puta u Rijad, saopštio je Ćavi spisak od 24 igrača na koje računa. On će biti duži za dva imena - Ferana Toresa i Pedrija.

Prvobitno su se na spisku putnika našli: Ter Štegen, Dest, Pike, Arauho, Buskets, Puć, Dembele, Alves, Depaj, Fati, Neto, Lengle, Luk de Jong, Alba, Frenki de Jong, Mingeza, Umtiti, Penja, Niko, Đutgla, Gavi, Balde, Abde i Sanc.

Ansu Fati će ukoliko dobije zeleno svetlo za povratak na teren, i ako mu Ćavi ukaže poverenje, upisati prvi nastup još od početka novembra. Najavljivan je Fatijev povratak na teren početkom januara, a sva je prilika da će biti spreman u pravi čas – za polufinale Superkupa i El Klasiko. Daleko veće iznenađenje od povratka Fatija i Frenkija de Jonga je to što se vraća Arauho, koji je slomio metakarpalnu kost i operisan je pre nekoliko dana.



tagovi

BarselonaSuperkup ŠpanijeReal MadridAnsu FatiFrenki de JongRonald ArauhoFeran ToresPedri

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara