Ser Aleks Ferguson (© Reuters)
Ser Aleks Ferguson (© Reuters)

Ferguson o čuvenoj beogradskoj noći: Plakao sam, a mislio sam da nemamo šanse

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 15:49

Legendarni trener o uspehu škotske reprezentacije

Ko bi rekao da i takva gromada može da pusti suzu. Radosnicu, doduše. Proslavio je ser Aleks Ferguson u decembru 79. rođendan, a mesec ranije plakao kao dete zbog uspeha reprezentacije Škotske.

Njegovi zemljaci su dočekali da posle 25 godina igraju na Prvenstvu Evrope i to saznanje toliko je obradovalo čuvenog trenera da je morao da se razneži. Emocije posle susreta u Beogradu, kojim je ostrvska selekcija eliminisala Srbiju u baražu za završni turnir nije mogao da savlada. Niti se trudio.

Izabrane vesti

Kad je Srbija izjednačila u 90. mintu, pomislio sam: „Svemogući Bože, odosmo u produžetke, nemamo šanse“. Naši momci su, ipak, prozreli šta se dešava, zagrizli su do kraja i pobedili“, pričao je Ferguson koliko je bio srećan posle susreta na stadionu „Rajko Mitić“.

Posle 1:1 u osnovnom delu susreta, nije bilo golova u produžecima, da bi na penale gosti slavili prolaz.

Šta reći za odbranu penala Dejvija Maršala! Dečko nije znao da li smo se plasirali ili ne, dok je shvatio svi su mu već bili na ramenima. A onda intervju Rajana Kristija. Plakao sam dok sam gledao kako i sam lije suze. Bilo je fantastično. Govorio je o jačanju nacionalnog naboja! Zadivljujuće“.

Ferguson dodaje da je 12. novembra netremice gledao u ekran, pratio kako pogotkom Seltikovog Rajana Kristija gosti stižu do vođstva, pre nego što je Luka Jović u 90. minutu uveo susret u produžetke, da bi penalima Škoti slavili 5:4.

„Siguran sam da je pola Škotske te večeri bilo uz televizijske prijemnike i posmatralo prenos iz Beograda. Zauvek ćemo se sećati Maršalove reakcije i Kristijevog intervjua. To su posebni trenuci koji na tačan način opisuju šta je uspeh značio svakom od nas. Rajan Kristi je plakao za Škotsku, za svakog škotskog navijača“.

Suknjice će u Grupi D igrati sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom.

Kod selektora Stiva Klarka me najviše impresionira što je nepokolebljiv“, veruje Ferguson u glavnokomandujućeg državnog tima.


tagovi

ser Aleks FergusonAleks FergusonFudbalska reprezentacija Škotskereprezentacija škotske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara