Komentari na vest

FIFA jako udarila na menadžere, formula "3+3" i kako će sve uticati na prelazni rok

m

menadzerxy!

pre preko 2 godine

1) Nek uvode limite ovim agentima sto ne znaju vise koliko su uzeli a ne manjim agentima koji zaradjuju stotine ili samo desetine hiljada eura 2) Bas ce neko da mi zabrani koliko cu da uzmem za svoj rad,kako da ne! Ovako,imam klub za tebe,moje je toliko a tvoje toliko,hoces ili neces.Ako neces ima ko hoce!!! Ako nesto ne ispostujes letis nazad jel ja kontrolisem klub jel imam dil sa direktorom i trenerom.E tako to funkcionsie a Fifa pravila nek menja kako hoce i kakva hoce :))) i ovako ih niko nikada ne postuje:))),to otprilike tako funkcionise a vi pljujte agente,da nije njih ne bi vam sinovi igrali fudbal i zaradjivali ozbiljne pare jel ne zaludjujte se,niko nece sam doci po igraca makar on bio najbolji!!!

Beny

pre preko 2 godine

Kod nas su agenti i clanovi uprave klubova uzimali pare od prodaje igraca, uzimaju i danas tako da klubu konkretno nista ne ostane pa posle 5 ili 8 godina igranja evrope i dobijanja velikih bonusa se zavrai sa dugom od 30-40 ili 50-60 miliona. FSS i cela ta skupina svih fudbalskih “velikana” koji rukovode nasim gudbalom bi ja lepo poslao na obuku u Emirate ili Saudijsku Arabiju da vide kako prolaze ovi koji kradu.Sto se tice uefe i fife oni su doktori u svom poslu, predsednici organizacija su im na sudovima i optuzeni su za korupciju, tako da su svoje postenje pokazali i dokazali.
t

tifo

pre preko 2 godine

Obrni okreni lopovima pare u džep. A mi ovde diskutujemo kako treba itd. Mali smo mi za njih odavno se ni za publiku a ni za igrače ne mari. Fudbal je postao biznis u kojem ima možda i najviše para u bilo kom sportu. A znamo ko se muva gde ima dosta para. Against modern football!!!
I

Igor78

pre preko 2 godine

Ako FSS uzima procenat od prodaje (obeštećenja) SVAKOG igrača koji iz Srbije odlazi u inostranstvo , ne vidim šta je sporno da FIFA uzme mali procenat za sebe jer će ovim zakonom omogućiti klubovima da im ostane više para u kasi ograničavajući zarade agenata. Pa naravno da ću tražiti deo za sebe ako ti donesem milione zarade, ne postoji danas dobrotvorna ustanova u ni jednom biznisu, a fudbal je biznis i to ozbiljan
T

Tupakamaru

pre preko 2 godine

I onda će to da reše tako što će plate i transferi da skoče još više
g

gost978

pre preko 2 godine

Neće, jer plate i visinu transfere diktira tržište (platežna moć klubova) a ne želja agenata. Možda će Newcastl podići cene nekim igračima koje želi jer imaju para za rasipanje trenutno, ali finansijski Fair Play i ovaj nivi zakon o provizijama će uvesti koliko-toliko res u fudbal. Još da ograniče bogatim klubovima da kupuju po 20-oro klinaca svake godine po svetu i šalju ih na pozajmice, e time bi poentirali. Kvalitet mora da se raširi na druge lige i biše klubova, umesto sa 10 bogatih klubova drže sve najbolje igrače u Evropi.
G

Gost54321

pre preko 2 godine

Ovo sad lici na vec na obracun nasih politicara koji se svi bore za narod ni slucajno za sebe ;)
B

Bnm

pre preko 2 godine

Samo 3%... ee al ce se razocarati mladi vinadzija kad bude cuo za ovo hahahaha OBJAVITE KOM
Z

Za sve je kriv Playstation

pre preko 2 godine

I tako mi dobismo novog predsjednika FSS. Sorry Bjekoviću, žali se FIFI
Š

Šteta, takav talenat

pre preko 2 godine

Eee, Fifa, Fifa sad tata iz državnog budžeta mora nadoknađivati manjak provizije.
S

Streptokokokos

pre preko 2 godine

Sećam se kada je Zvezda prodala Žigića, transfer je iznosio 6 miliona evra, a od toga je njegovom menadžeru išlo 3, jer tako je i potpisan ugovor kada je došao u Zvezdu, menadžeru 50% od izlaznog transfera. Bog te pita i kada prodamo igrača za 2 miliona, mi odmah računamo da je to plus 2 miliona u klupsku kasu, a kad se tu ugrade menadžeri, provizije i porezi, klubu ostane taman za Čoko moko.
P

Pizarro

pre preko 2 godine

Da stvar bude još žešća, Žigić kad je dolazio u Zvezdu potpisao je ugovor po kom je bio 100% Zvezdin. Kasnije je potpisao novi sa tom stavkom što si pomenuo da menadžeru ide 50% od transfera.
M

Mop

pre preko 2 godine

Rade Ćalasan je ime menadžera i mislim da je on imao dil sa Džajom ne samo za Žigića već sa maltene celom generacijom 1984. Posle se Piksi pljuvao kad ih je rasprodao zbog tih mahinacija
М

Менаџери крвопије

pre preko 2 godine

Смрадовима попут Рајоле треба стати на крај!!! Убили су фудбал својом похлепом!!! Овај закон би требало да ступи на снагу од 01.01.2022. а не од јула јер до тада могу још да се накраду!!!!
C

Cccc

pre preko 2 godine

Nije los zakon samo mora se izbaciti Fifin ili Uefin dio oni imaju dovoljno.
A

A sad malo ja

pre preko 2 godine

Koliko mi je poznato i sada su stvari regulisane. Od ukupnog obeštećenja procenat ide maticnom klubu i FS . Ostatak ide klubu koji prodaje igrača odnosno agent uzima 8% od te cifre. A sada klubovi prave sami problem dajuci agentima veće cifre da bi ubedio fudbalera da dodje baš u taj klub.
1

12345

pre preko 2 godine

Hahaha ne radi se o novcu kaze Rajola, nego o pravdi, a sto je ovooo
9

951357

pre preko 2 godine

Ovo je smrt za male agente. Ok je da hoce da zauzdaju ove alave, kao sto je Rajola, ali onda bilo koji mali agent nema nista. Narocito ako ne moze godinu i po dana da naplati proviziju istom klubu.
G

Gile Interista

pre preko 2 godine

Novinari su nakom skandala koji se desio na zrebu Lige Sampiona pozvali Sepa Blatera, i pitali da li je moguce da se zreb namesti ? Onda Sep Bleter daje odgovore na njihovo pitanje i kaze sledece, "Naravno da je moguce, samo je potrebno nekako oznaciti kuglice, recimo zagrejati ih ili ohladiti, to nije postojalo na FIFA zrebovima, ali sam prisustvovao zrebu na evropskom nivou gde se to desilo" koji zreb je u pitanju i kad nije navedeno, ali da ovako nesto postoji sad vise nema dileme, nekada se vodila debata da li je ovako nesto izvodljivo ? mislim znamo svi za hladne kuglice, svake godine pricamo o tome, ali nije isto kad mi to tvrdimo i kad Sep Blater otvoreno prica o tome, naravno da ovo nikad ne bi culi od njega da i dalje rai u toj organizaciji