FIFA preporučila, FSS kaznio: Zvezda bez navijača protiv Radničkog

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.04.23. | 15:45

Razlog – ponašanje navijača tokom duela sa Novim Pazarom

Crvena zvezda neće imati podršku navijača tokom poslednjeg kola osnovnog dela Mozzart Bet Superlige protiv kragujevačkog Radničkog, u utakmici koja je zakazana za ponedeljak u 18 časova.

Sport Klub je preneo informaciju da je tu odluku donela Disciplinska komosija FS Srbije na sednici u četvrtak. Isti mediji navodi da je oštra kazna izrečena crveno-belima na preporuku FIFA.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u ovoj, kao i prethodnim sezonama, redovni mušterija Disciplinske komisije FS Srbije. Crveno-beli su bili kažnjavani zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i slabe organizacije...

Međutim,sada je ediventirano nešto sasvim drugo. Kako saznaje Mozzart Sport neko je anonimno prijavu Crvenu zvezdu zbog proslave rođendana srpskom generalu osuđenom u Hagu Ratku Mladiću. Oni su u dopisu poslali i klip na kojem se vidi parola sa napisom: “Svaki Srbin vam kapu diže, i po vašem uzoru decu podiže. Srećan rođendan generale. Zauvek hvala”.

FIFA je vrlo brzo poslala dopis FS Srbije sa pitanjem da li je pokrenut postupak protiv Crvene zvezde. Bili su spremni u svetskoj kući fudbala da u slučaju negativnog odgovora sa Terazija 35 sami pokrenut postupak... Međutim, do toga neće doći.

Za sve je olakšavajuća okolnost što je duel protiv Radničkog na programu u ponedeljak usled pomeranje 29. kola. Teško da bi tokom radnog dana bilo mnogo publike u Ljutice Bogdana.


tagovi

Ratko MladićDisciplinska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara