FIFA suspendovala Novi Pazar zbog duga prema Rusu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 11:27

Pod suspenzijom Inđija, Zlatibor, Mačva i Rad

Početak prelaznog roka nije doneo dobre vesti Novom Pazaru. Sport Klub je danas preneo informaciju da je zbog prethodnih dugovanja FIFA suspendovala klub sa Jošanice, koji do daljeg neće moći da registruje pojačanja iz letnjeg prelaznog roka. Pored superligaša, svetska kuća fudbala je sankcionisala i četiri člana Prve lige Srbije: Inđiju, Zlatibor, Mačvu i Rad.

Novi Pazar je kažnjen pošto nije izmirio dugovanja prema bivšem prvotimcu Tamirlanu Džamalutdinovu. Fudbaler sa ruskim pasošem, u međuvremenu, obratio se FIFA. Iz Ciriha je u kancelarije na beogradske Terazije stiglo obaveštenje o obavezi isplate kompletnog duga. Novopazarcima ostaje i mogućnost eventualnog dogovora sa nekadašnjim članom prve ekipe.

Izabrane vesti

Ruski vezista, rodom iz Mahačkale, u prošloj sezoni odigrao je svega sedam utakmica, ukupno 287 minuta, za Novi Pazar.

Sport Klub piše da je pod suspenzijom i Inđija, pošto duguje novac izraelskom superligašu Hapoel Ramat Ganu.

FIFA spor sa nekadašnjim prvotimcem, Milošem Krkotićem, izgubio je i prvoligaš Zlatibor. Crnogorski fudbaler napustio je Zlatibor prošle jeseni, i to na neprijateljski način. Zlatiborci su suspendovani do izmirenja duga, ili definisanja plana otplate kompletnog iznosa.

Ostala dva spora, takođe, protiv klubova Prve lige, vođena su pred organima Fudbalskog saveza Srbije. Pod suspenzijom je šabačka Mačva, zbog dugovanja Spartak Ždrepčevoj krvi.

Ponovo je sankcionisan Rad. „Građevinari“, prema pravosnažnoj presudi Veća za rešavanje sporova FSS, moraju da isplate novac bivšem treneru Zoranu Ljubinkoviću. Mladi stručnjak preselio se, u međuvremenu, u OFK Žarkovo, ali i presavio tabak i tužio bivši klub.

Letnja fudbalska pijaca počela je 24. juna i trajaće čak do 15. septembra. Početak 17. šampionata Srbije zakazan je za 8. jul.


tagovi

FIFADisciplinska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara