(©Reuters)
(©Reuters)

Fijasko kakav Bajern ne pamti! Trećeligaš iz donjeg dela tabele lansirao šampiona iz Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 22:51

Sarbriken u 96. minutu došao do pobede – 2:1

Kakav jo-jo od ekipe! Za vikend osam komada u mrežu mučenom Darmštatu, a večeras bruka kakvu u Minhenu ne pamte! Bajern je ispao u drugoj rundi Kupa Nemačke i to od trećeligaša.

Sarbriken, koji je inače na 15. mestu treće lige, golom u 96. minutu šokirao je šampiona, koji inače uopšte nije na teren izašao sa nekom „levom“ postavom – 2:1.

Izabrane vesti

Boje Bajerna večeras su branili Nojer, Sar, De Liht, Kim, Dejvis, Kimih, Sane, Miler, Kracig, Tel i Šupo Motan. Dakle, provukao se poneki rezervista, ali i dalje je to sastav koji bi za bilo kojeg trećeligaša trebalo da bude svemirski brod.

Uzalud je Tomas Tuhel potezao tešku artiljeriju do kraja, pa su u igru morali Koman, Musijala i Gnabri – nije vredelo. Nije ovo bilo veče „večitog“ prvaka Nemačke, koji čak i nije bio toliko superioran, pa da se kaže da je promašio more šansi, a autsajder ga iznenadio iz dva šuta.

Jeste Bajern, očekivano, bio bolji tim, čak je i poveo u 16. minutu golom Tomasa Milera, pa možda se desilo opuštanje, da će posle toga sve mirno teći svojim tokom i da će Sarbriken proći kao Darmštat koji dan ranije. No, „nebesa“, ali i domaćin, imali su neke druge planove.

Sonthajmer je izjednačio u poslednjem minutu prvog poluvremena i poremetio Tuhelu govor u svlačionici. Kada su trojica pomenutih „teškaša“ morala na teren zajedno u 60. minutu, bio je to jasan znak da je panika počela polako da se useljava u redove giganta iz Minhena.

Čekalo se, ipak, kada će bljesnuti neka solo akcija ili neki odbitak, projektil, kako to obično biva sa favoritima kada im ne ide, a opet nađu nekako način da „umuvaju“ gol za pobedu. Ali, ovog puta ne da se to nije desilo, nego je sevnula kontra u 96. minutu, a izvesni gospodin Marsel Gaus, koji igra levog beka, dočekao je u 34. godini zvezdani trenutak svoje karijere. Poslao je projektil u Nojerovu mrežu i Bajern na otpad favorita kada je Kup Nemačke u pitanju.

DFB KUP - DRUGA RUNDA

Utorak

Homburg - Grojter Firt 2:1 (1:0)

Sankt Pauli - Šalke 2:1 (1:1, 0:1)

Štutgart - Union Berlin 1:0 (1:0)

Volfzburg - RB Lajpcig 1:0 (1:0)

Bilefeld - Hamburger 3:4 penalima (1:1, 1:1, 1:0)

Kajzerslautern - Keln 3:2 (1:0)

Menhengladbah - Hajdenhajm 3:1 (3:0)

Unterhahing - Fortuna Diseldorf 3:6 (3:3, 1:0)

Sreda

Dortmund - Hofenhajm 1:0 (1:0)

Frajburg - Paderborn 1:3 (0:2)

Holštajn Kil - Magdeburg 2:2, penalima 3:4

Sandhauzen - Leverkuzen 2:5 (0:1)

Herta - Majnc 3:0 (1:0)

Sabriken - Bajern 2:1 (1:1)

Viktorija Keln - Ajntraht 0:2 (0:1)

Nirnberg - Hanza U TOKU


tagovi

Bajern MinhenSarbrikenKup Nemačke

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara