Filipo Falko (Star sport)
Filipo Falko (Star sport)

Filipo Falko? Nemojte da se zaluđujemo...

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 14:58

Ecjolino Kapuano se ne nada previše

Najavili su iz Crvene zvezde vrlo verovatno skraćenje igračkog kadra u januaru jer ekipa više ne igra u Evropi i toliki fond igrača nije neophodan za domaća takmičenja.

Jedan od zaboravljenih kojem bi rado videli leđa na Marakani je i italijanski ofanzivac Filipo Falko. On je poslednji meč u crveno-belom dresu odigrao pre godinu i po dana ali je i dalje član srpskog šampiona i ima ugovor do leta 2024.

Izabrane vesti

Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u tadašnjem drugoligašu Kaljariju sa kojim je izborio plasman u Seriju A. Ipak, Sardi nisu hteli da otkupe Falka koji je za njih igrao na 14 mečeva, uglavnom ulazeći sa klupe i nije imao neki veliki doprinos pošto se nije upisao u strelce ili asistente. Letos se vratio na Marakanu ali ga je Barak Bahar precrtao iz kombinacija za prvi tim.

Sada italijanski mediji pišu o interesovanju tamošnjeg trećeligaša Taranta za Falka. Ali biće to jako teška misija po rečima Tarantovog trenera Ecjolina Kapuana.

„Nemojte da zavaravamo ljude. On tamo zarađuje 800.000 evra godišnje. Za nas je to potpuno ludilo. Ja stvarno volim Filipa i želim ga, ali to je moguće samo ako je on dovoljno lud i spreman da se žrtvuje. Dakle, nemojte da se zaluđujemo...“, rekao je Kapuano.

Falko je u Crvenu zvezdu došao u januaru 2021. godine iz Lećea za obeštećenje od 1.200.000 evra. Za godinu i po dana kod tadašnjeg trenera Dejana Stankovića je odigrao 36 mečeva i upisao šest golova uz četiri asistencije. Mučio se sa povredama, imao koronu i nije uspeo da se nametne kao kapitalno pojačanje.



tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara