Filip Falko (Star sport)
Filip Falko (Star sport)

Filipo Falko promenio menadžera i zatražio povratak u Italiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 15:52

Italijan ne vidi perspektivu u Crvenoj zvezdi

Posle godinu i po dana u Beogradu i Crvenoj zvezdi, Filipo Falko se gotovo izvesno vraća u Italiju.

Italijanski ofanzivac je u januaru 2021. došao na Marakanu kao kapitalno pojačanje iz Lećea ali nije opravdao očekivanja. Iako ga ugovor za crveno-bele veže još godinu dana, Italijan želi da se vrati u domovinu.

Izabrane vesti

Mediji na Apeninima otkrivaju da je Falko nedavno promenio menadžersku agenciju koja ga je zastupala do sada i da je novim agentima dao zadatak da mu ovog leta obezbede transfer u Italiju. Odnedavno Falka zastupa agencija GEA koja je u vlasništvu Alesandra Mođija. Reč je o sinu kontroverznog Lučana Mođija, nekada najmoćnijeg čoveka u italijanskom fudbalu koji je bio arhitekta Juventusovih skandala u nameštanju utakmica i koji je prognan iz fudbala posle afere Kalčopoli. Ipak, njegov sin je ostao u fudbalu kao agent i zastupa neka poznata imena poput Ćira Imobilea i Nika Gonzalesa, a odnedavno i Falka.

Falko je stigao u Crvenu zvezdu pre godinu i po dana za 1.500.000 evra i potpisao saradnju na dve i po godine vrednu 600.000 evra po sezoni. Imao je probleme sa koronom, povredama, slabo se uklopio i nije iskoristio šanse koje mu je pružio Dejan Stanković. Za Zvezdu je igrao na 36 mečeva, uglavnom ulazeći sa klupe (20 puta) i postigao je šest golova. Ove sezone je dao samo dva gola na 26 utakmica i definitivno istrošio kredit na Marakani.

Uprkos slaboj epizodi na Marakani, Italijan se nada da će zahvaljujući novoj agenciji pronaći angažman u Seriji A. Ipak, italijanski mediji otkrivaju da je mnogo realnija opcija neki od članova Serije B koji imaju ambicije da se bore za ulazak u elitu. U Crvenoj zvezdi su spremni za rastanak čak i po cenu da ne dobiju obeštećenje s obzirom da je Falko jedan od plaćenijih igrača u timu. Crveno-beli već odavno traže pojačanje na Falkovoj poziciji. Trenutno je na pol poziciji Lazar Ranđelović iz Olimpijakosa, mada je u opticaju i još jedan inostrani fudbaler.


tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara