Oliver Glazner i Marko Roze (©Reuters)
Oliver Glazner i Marko Roze (©Reuters)

Finale Kupa Nemačke: Glazner trofejem odgovara na otkaz, Roze se ne plaši invazije Orlova

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.06.23. | 12:49

Susret RB Lajpciga i Ajntrahta iz Frankfurta na programu je od 20 časova na Olimpijskom stadionu u Berlinu

RB Lajpcig i Ajntraht iz Frankfurta spuštaju zavesu na fudbalsku sezonu u Nemačkoj. Oni će se od 20 časova sastati na Olimpijskom stadionu u finalu Kupa Nemačke.

Četa Olivera Glaznera, pomalo neočekivano, dokopala se sedme pozicije u poslednjem kolu Bundeslige, tako da u džepu ima Ligu konferencije i u subotu igra za korak više – Ligu Evrope. Saksonci su ponovo u Ligi šampiona, osnovni cilj su ispunili, rasterećeni su, međutim daleko od toga da će im nedostajati motiv. Na talonu je drugi trofej u kratkoj istoriji Red Bulovog kluba...

Izabrane vesti

RB Lajpcig je u boljoj formi (devet pobeda na poslednjih deset utakmica) ima kvalitetnije pojedinice, od kojih dvojica ponajboljih gotovo izvesno igraju poslednji put u belom dresu (Nkunku i Soboslaj), pa će sigurno imati veliku želju da se oproste na pravi način, s trofejom u rukama. Ajntraht najveće nade polaže u drugog strelca Bundeslige i svoju „prvu pušku” Randala Kolo Muanija, odnosno u oporavljenog Danca Jespera Lindstrema.

U tekućoj sezoni Lajpcig je dobio Ajntrajht pred svojim navijačima sa 2:1. U Frankfurtu je bilo 4:0 za prošlogodišnjeg osvajača Lige Evrope. Na četiri utakmice pre te bilo je nerešeno, uvek uz UG0-2 – tri puta je bilo 1:1, jednom 0:0.

20.00: (1,85) RB Lajpcig (3,70) Ajntraht Frankfurt (4,70)

Ajntrahtova odbrana je porozna, Lajpcigov napad jedan od najboljih u Nemačkoj, međutim goleada je pod velikim upitnikom. Ipak je u pitanju finale, utakmica za trofej. Kvota u Mozzartu na to da nećemo videti više od dva gola je 2,24.

Do zarade možete i tako što ćete da pogodite strelca u finalu. Ili – ko neće postići gol. Poređenja radi, pogodak Nkunkua donosi kvotu 2,40, a Kolo Muanija 3,20. Da neće zatresti mrežu kvote su 1,51 na centarfora Lajpciga, odnosno 1,30 na golgetera Orlova.

Uprava Ajntrahta je još početkom maja saopštila Glazneru da neće sedeti na klupi tog kluba sledeće sezone. On će zato pokušati da se oprosti od Frankfurta trofejem.

Neće mi biti to važno sve do poslednjeg zvižduka. Uživaću večeras. U prvom planu mora da bude utakmica, a ne Oliver Glazner“, kazao je austrijski strateg pred finalnu utakmicu.

Kapiten Ajntrahta Sebaastijan Rode do sada je dva puta osvajao Kup Nemačke, 2016. sa Bajernom i 2017. sa Borusijom iz Dortmunda. Sada to pokušava da ponovi i sa trećim klubom.

Vraćaju mi se prijatna sećanja. Dva puta sam bio ovde i u oba navrata pobedio“, rekao je Rode.

Očekuje se da će u Berlinu Ajntraht da ima više navijača na tribinama. Podsetimo, pristalice Orlova su se već jednom ove sezone šokirali protivnika, kada su na Kamp Nou protiv Barselone uspeli da se domognu oko 25.000 ulaznica.

Znamo da su Frankfurtovi navijači inovativna sorta, naći će sigurno put do karata i ovog puta. Ipak, mi imamo već iskustva sa takvom atmosferom. Imaće uostalom i Lajpcig nekoliko navijača na stadionu“, poručio je strateg Bikova Marko Roze.

KUP NEMAČKE – FINALE

Petak

20.00: (1,85) RB Lajpcig (3,70) Ajntraht Frankfurt (4,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeRB LajpcigAjntraht FrankfurtOliver GlaznerMarko Roze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara