Finci na pragu najvećeg uspeha u istoriji, Puki dva puta majstorski! Ovo znači i velika pomeranja u plej-ofu... (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.10.19. | 20:56

Srbija će umesto Finske, vrlo verovatno imati drugog potencijalnog rivala u finalu doigravanja...

Svaka čast Jermenima na svemu što uradili u ovim kvalifikacijama, uzeli su čak 10 bodova, ali večerašnjim porazom u Finskoj njihove nade da bi mogli do čuda - što bi plasman na drugo mesto u ovaoj grupi svakako predstavljao - ugušene su. Četa selektora Markua Kanerve tukla je Jermeniju sa 3:0, zadržala poziciju dva i sve konce u svojim rukama kada je u pitanju borba za direktan plasman na EURO. 

Finci trenutno imaju 15 bodova, pet više od Bosne i Hercegovine, koja će svoj meč ove runde odigrati večeras u Grčkoj, ali kako god da se taj susret završi Finska će zavisiti isključivo od sebe i svojih rezultata u preostala dva kola. A čeka ih još gostovanje Grcima (kojima taj duel ništa neće značiti), odnosno domaćinstvo davno prežaljenom Lihtenštajnu.

Izabrane vesti

Već smo pisali o tome, ali da ponovimo: direktan plasman Finske na EURO dovešće do određenih promena kada je u pitanju plej-of u Ligi nacija, konkretno u C ligi, kojoj pripada Srbija. Kako trenutno stvari stoje, Srbija ide na Norvešku u polufinalu, a onda bi u velikom finalu i meču za plasman na EURO igrala protiv boljeg Škotska - Finska. Međutim, ukoliko bi Finci otišli direktno, onda bi naš potencijalni rival u finalu mogao da bude neko drugi. Konkretno, u tom slučaju žrebom bi bilo odlučeno ko će na Škote - Rumunija, Bugarska ili Izrael. 

Jedna od te tri selekcije imaće veliku sreću, jer će ostati u baražu C lige. Preostale dve ići će u baraž A lige i imaće mnogo teže rivale...

Kada je u pitanju večerašnji meč Finska je u potpunosti nadigrala Jermeniju. Imala je mnogo veći posed lopte, mnogo više ozbiljnih akcija i konkretnih šansi. Temu Puki, napadač Noriča, po ko zna koji put ove sezone pokazao je da igra u životnoj formi. Postigao je dva gola u drugom poluvremenu za nokaut Jermena, oba manirom vrhunskog golgetera, bockanjem preko golmana...

Puki je, podsetimo, dao šest golova u prvih osam kola Premijer lige, a na tu cifru dodao je još četiri komada i dresu reprezentacije, računajući od starta nove sezone. Na šest poslednjih mečeva u dresu nacionalnog tima Puki je dao sedam golova.

Ukoliko uspe da se plasira na EURO 2020. biće to najveći uspeh u istoriji finskog fudbala. Ova zemlja nikada nije učestvovala na nekom velikom završnom takmičenju.

GRUPA J

Utorak
Finska - Jermenija 3:0 (1:0)
/Jensen 31, Puki 61, 88/

20.45:  (2,90) Grčka   (3,00)  BiH  (2,65) 
20.45:  (50,00) Lihtenštajn   (20,00)  Italija  (1,02)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara