Firenca noćas neće spavati: Srpski Ferari Vlahović ponizio Bonučija i De Lihta, Juve pao posle 12 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.12.20. | 22:33

Odličan i Bleki Milenković u trijumfu nad šampinom Juventusom – 3:0

Čekala je Firenca i – dočekala. Čekao je i Prandeli i – dočekao. Nemaju u Firenci gradskog rivala, tu vrstu rivaliteta nabijenog mržnjom i strašću, ali odavno je u Toskani Juventus označen kao neprijatelj broj jedan. Godinama Stara Dama čerupa Fjorentinu, uzima ono najbolje što Viola ponudi. Teško će za dva života dočekati najtvrdokorniji navijači Fjorentine da poravnaju račune, ali ove noći će sebi moći da prijušte bar malo slavlja. Jer posle 12 godina patnje i silnih poraza Juventus je pao u Torinu. I to na kakav način – 3:0.

Bila je to premijerni Prandelijev trijumf u drugom mandatu u Fjorentini. Ali ovaj će se dugo, dugo pamtiti. Čak i u Srbiji, jer je Violin veliki rezultat imao pečat Dušana Vlahovića i Nikole Blekija Milenkovića.

Izabrane vesti

Prvi je postigao pogodak već u trećem minutu, kada je u punom trku ostavio iza sebe De Lihta i Bonučija, i potom tako iskusno podigao loptu iza istrčalog Ščesnog. Bio je u tom sjajnom golgeterskom intervalu Dušan Vlahović i supersonični avion i teretna lokomotiva za štoperski tandem šampiona Italije. Detalj koji pokazuje sav talenat mladog napadača i bivšeg člana Partizana.

Zanimljivo je da je tu akciju sjajnim oduzimanjem lopte počeo Nikola Milenković, zatim je dodao loptu do Riberija. Usledio je sjajan pas Francuza u dubinu za Vlahovića i već opisani mat. Sjajni štoper, koji se odavno nalazi na meti velikih klubova, odigrao je jedan od najboljih mečeva u sezoni. Možda i najbolji. Mada je u jednom trenutku, posle greške Trohovskog, pogodio u nogu Bernandeskija. Nije bilo penala.

Juventus se večeras odbio od tvrde defanzivne blokove Fjorentine. Imao je šampion Italije i veliki hendikep. Sve je počelo po zlu za crno-bele u trećem minutu, a nastavilo se sredinom prvog poluvremena. Tada je Kvadrado neoprezno startovao na Biragija. Bilo je jasno da je to crveni karton.

Taktički doktorat je napisao Ćezare Prandeli tokom meča u Torinu. Sjajno je osećao ko je nervozan u njegovoj ekipi, znao kako da zatvori najjače adute Juventusa, predvođenih Kristijanom Ronaldom. Na kraju bivši selektor Italije je nepogrešivo vršio izmene. Primera radi osetio je da je Borha Valero na ivici crvenog kartona, uvideo je da se Dušan Vlahović umorio i ubacio u igru Kouamea.

Učinio je Prandeli sve da igrači Juventusa budu povremeno u amaterskom modu. Tako je Aleks Sandro pogodio sopstvenu mrežu, a tačku na veliki trijumf stavio je Kaseres posle greške Bonučija.


tagovi

Kristijano RonaldoHuan KvadradoNikola MilenkovićDušan Vlahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara