Detalj sa prošlog meča Atalante i Fjorentine (©Reuters)
Detalj sa prošlog meča Atalante i Fjorentine (©Reuters)

Fjorentina je ozbiljan kandidat za Evropu, a da li je Liga šampiona stvarno nedostižna?

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.04.23. | 12:10

Viola može da priđe Milanu na -9 ukoliko u ponedeljak od 20.45 časova, u 30. kolu Serije A pred svojim navijačima u Firenci savlada Atalantu

Pre dva meseca Fjorentina je zaostajala za Atalantom 17 poena na tabeli Serije A i delovalo je nezamislivo da se uključi u borbu za Evropu. Međutim, u fudbalu se stvari lako okrenu, pa tako Viola ima priliku ovog ponedeljka od 20.45 časova da priđe timu iz Bergama na samo -4, ukoliko ga savlada u direktnom okršaju u Firenci.

Reč je o poslednjem meču 30. kola italijanskog šampionata, posle kojeg će se situacija oko borbe za mesto u Evropi samo još dodatno zakomplikovati. Fjorentini su se poklopili ostali rezultati, Bolonja je odigrala 1:1 sa Milanom, Juventus je izgubio od Sasuola, a Inter od Monce. Sada samo izabranici Vinčenca Italijana ne smeju da zabrljaju o ovom veoma važnom meču.

Izabrane vesti

Fjorentina igra sjajno u prethodna dva meseca. Od 12. februara i poraza od Juventusa u Torinu odigrala je 13 utakmica u svim takmičenjima, zabeležila je 11 pobeda i dva remija. U tom periodu je stigla do četvrtfinala Lige konferencije, gde je prošlog četvrtka savladala Leh u Poznanju sa 4:1 i sada je još bliža evropskom trofeju, koji bi doneo i plasman u Ligu Evrope.

Međutim, Nikoli Milenkoviću, Luki Joviću, Aleksi Terziću i saigračima jednako je važno da se i u Seriji A pokažu u što boljem svetlu, a što da ne, kroz preostalih devet utakmica u teoriji mogu čak i da se umešaju u borbu za mesto u Ligi šampiona! Deluje Milanovih +12 (doduše, uz odigran meč više) nedostižno, ali još gore je pre dva meseca delovalo Atalantinih +17.

20.45: (2,40) Fjorentina (3,40) Atalanta (2,95)

Fjorentina je prethodnih nedelja savladala i Milan (2:1) u prvenstvu i InteArr (1:0) u Kupu Italije, dakle definitivno može da igra protiv najboljih italijanskih klubova. Samo još da je tako dobra bila od početka sezone, ko zna kakvi bi njeni krajnji dometi bili.

Italijano neće odstupiti od uobičajne prakse, kao i svaki put kada se prethodno igrala Liga konferencije, tim će da pretrpi određene rotacije. Defanzivac reprezentacije Srbije Milenković trebalo bi da se preseli na klupu, očekuje se da Dodo, Martinez Kvarta, Igor i Biragi igraju u poslednjoj liniji. Povredio je se vezista Sofijan Amrabat, ispao je iz konkurencije, pa će najverovatnije Gaetano Kastrovili na njegovo mesto. On bi trebalo da igra u tandemu u sredini zajedno sa Rolandom Mandragorom.

---------------

Sve utakmice italijanske Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------

Prednost u odnosu na Jovića u napadu će ponovo da dobije 24-godišnji Artur Kabral, koji igra u sjajnoj formi. Protiv Leha je Brazilac postigao gol već u četvrtom minutu za 1:0. Iza njega će protiv Atalante da dejstvuju Nikolas Gonzalez, Antonin Barak i Žonatan Ikone.

Atalanta je u poslednjih sedam kola ostvarila samo dve pobede, protiv Empolija (2:1) i Kremonezea (3:1). Prošlog vikenda je u Bergamu izgubila od Bolonje, pa je sada tek šesta, sa pet bodova manje od Milana i Lige šampiona.

Dobra vest po trenera Đan Pjera Gasperinija je da se Ten Kopmejners oporavio od povrede. Loša da su Lukman, Rugeri, Pašalić, Hateber i Vorlicki i dalje na bolovanju. U prvoj polusezoni je Atalanta savladala Fjorentinu golom Lukmana sa 1:0.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: Pogodi najduži tiket sa parovima 1,25 i više

----------------------

SERIJA A - 30. KOLO

Petak

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)

/Desers 4/

Specija - Lacio 0:3 (0:1)

/Imobile 36, Anderson 52, Antonio 89/

Subota

Bolonja - Milan 1:1 (1:1)

/Sansone 1 - Pobega 40/

Napoli - Verona 0:0

Inter – Monca 0:1 (0:0)

/Kaldirola 78/

Nedelja

Leče - Sampdorija 1:1 (1:0)

/Sisaj 31 - Hese 75/

Torino - Salernitana 1:1 (0:1)

/Sanabrija 57 - Viljena 9/

Sasuolo - Juventus 1:0 (0:0)

/Defrel 65/

Roma - Udineze 3:0 (1:0)

/Bove 37, Pelegrini 55, Ejbraham 90+1/

Ponedeljak

20.45: (2,40) Fjorentina (3,40) Atalanta (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AtalantaFjorentinaSerija ANikola MilenkovićLuka JovićArtur Kabral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara