Fjorentina je trenutno najbolji italijanski tim, pao i Kremoneze za izvesno finale Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 23:08

Viola slavila u prvom meču polufinala Kupa – 2:0

Pričalo se prethodnih meseci o Napoliju, pričaće se i u bližoj budućnosti o super timu Lučijana Spaletija koji je na milimetar od istorisjkog Skudeta. Ali trenutno najbolji italijanski tim živi na drugoj adresi, u srcu Toskane. Nekako ispod radara prošla je činjenica da je Fjorentina igrala strašno tokom marta, a tako je nastavila i u aprilu.

Viola je vezala devet trijumfa u svim takmičenjima, a večerašnjom jubilarnom desetom pobedom došla je na korak od direktnog plasmana u Ligu Evrope. Fjorentina je na bunjištu Kremonezea (2:0) praktično vizirala kartu za finale italijanskog Kupa, gde će čekati boljeg iz duela Intera I Juventusa.

Izabrane vesti

Nije bilo srpskih internacionalaca Nikole Milenkovića i Luke Jovića u sastavu Fjorentine (dobio šansu u 83. minutu), ali je Vičenco Italijano imao više nego sposoban tim da se prošeta kroz Kremonu.

Uspeo je Kremoneze da se u dosadašnjem delu Kupa Italije profiliše kao ubica velikana. Prošao je kroz Napolju, pobedio je i Romu. Ali za sjajno našpanovan tim Fjorentine nije imao rešenje.

OVDE POGLEDAJTE GOL KABRALA

Rasplet je mogao da se nasluti već u 20. minutu kada je Kabral sjajno reagovao na centaršut kapitena Biragija i doneo Fjorentini gol prednosti.

Imao je Kremoneze dobre momente, ali je Fjorentina zasipala gol domaćina iz svih pozicija. Na kraju je meč završila sa 24 šuta. Frustracija je ubila Kremone u poslednjoj četvrtini utakmice. Aivu je zaustavio rukom loptu u šesnestercu, siguran je bio Niko Gonzales sa bele tačke.

 UP ITALIJE - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Juventus - Inter 1:1 (0:0)

/Kvadrado 83 - Lukaku 90+4pen/

Sreda

Kremoneze - Fjorentina 0:2 (0:1)

/Kabral 20, Gonzales 75/



tagovi

FjorentinaLuka JovićArtur Kabral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara