(©Starsport)
(©Starsport)

Fjorentina mnogo voli Srbe: Milan Gajić na skeneru Ljubičastih

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.11.23. | 14:47

Klub iz Firence traži desnog beka

Ako bismo gledali poslednjih 15 godina, teško da je kroz ijedan inostrani klub prošlo više srpskih fudbalera nego kroz Fjorentinu.

Čitava plejada igrača, od Nikola Gulana, preko Adema Ljajića pa do Nikole Milenkovića, koji je i dalje u ljubičastom dresu, prošla kroz Firencu, a izgleda da će se taj trend nastaviti. Jer bi put Italije mogao – Milan Gajić.

Izabrane vesti

Fjorentina traži novog desnog beka za januarski prelazni rok i kako piše Korijere delo sport, knjiga je pala na tri imena. Jedan je Milan Gajić iz CSKA Moskve, drugi je Josip Juranović iz Union Berlina, a treći Emil Holm, igrač Specije na pozajmici u Atalanti.

Ipak, na pol poziciji je Gajić. Nekadašnji zlatni orlić, bivši fudbaler OFK Beograda, Bordoa, Crvene zvezde, a koji je igrački eksplodirao ove sezone u CSKA iz Moskve. Na 20 utakmica postigao je pet golova, dok je za dva asistirao. Ono što je, ipak, posebno zanimljivo je da srpski fudbaler igra sada kao – levi krilni bek.

Naravno, ne bi mu trebalo mnogo vremena da se po dolasku u Fjorentinu „prešalta“ na matičnu poziciju. Imao bi pored sebe i Nikolu Milenkovića u odbrambenoj liniji.

Ni to što Gajić nema pasoš neke zemlje iz Evropske unije ne bi bio problem, jer kako pišu Italijani, Fjorentina još ima jedno slobodno mesto za igrača koji dolazi iz države van EU.


tagovi

FjorentinaSerija AMilan GajićCSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara