Zagrljaj Rožerija Senija i Marsela Kaba (©Reuters)
Zagrljaj Rožerija Senija i Marsela Kaba (©Reuters)

Flamengo bez samopouzdanja, ništa od Senijevog prvenca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.11.20. | 04:15

Atletiko Gojanense poneo bod sa Marakane

Flamengo je šampion Brazila, ali od kraja oktobra ne igra u tom maniru. Potvrda ovih reči došla je protiv Atletiko Gojanensea koji je u 21. kolu Serije A preživeo Marakanu – 1:1. Iako su poveli, Rubro-negri nisu uspeli da novom treneru Rožeriju Seniju uveličaju debi u Brazileirau. I sada pritisak raste, kako za fudbalere, tako i za legendarnog nekadašnjeg golmana.

Samo par dana ranije Seni je prvi put predvodio ekipu u četvrtfinalu Kupa protiv Sao Paula, kluba u kojem apsolutno božanstvo. I izgubio je. Doduše, 2:1 na Marakani, ali zaostatak može biti nadoknađen u revanšu. Problem će biti prosipanje bodova u prvenstvu. Tim koji se namerio na odbranu titule ne bi smeo da dozvoli da mu odolevaju rivali iz donjeg doma. Prethodno je deklasiran u derbijima sa Sao Paulom, odnosno Atletiko Mineirom sa po četiri primljena gola. Sve je to, videlo se jasno večeras, uticalo na sampouzdanje.

Izabrane vesti

Bruno Enrike se dao u prepoznatljiv trk u poslednjim trenucima prvog dela i demonstrirao školsku zavrnicu kontre. Ali umesto da odmah na startu drugog dela nagazi rivala i potpuno ga odvrati od pomisli da može da se nada bilo čemu, šampion je dozvolio gostima da iskoriste razređenu odbranu. Egzekuciju je potpisao Ze Roberto.

Nisu uspevali do kraja, ni Vitinjo, ni Gabrijel Barbosa, ni rezervista Jorijan de Araskaeta. I Flamengov prvenstveni niz bez pobede sada broji četiri utakmice. Da stvari budu još komplikovanije, Gabigol je napustio teren u 82. minutu požalivši se na probleme i bol u zadnjoj loži. A velikan iz Rija već za četiri dana gostuje Sao Paulu u revanšu za polufinale kupa. Pa igra sa Kuritibom na Marakani, utakmicu koju mora da dobije. I sve to kao uvertira za prvi meč osmine finala Libertadoresa gde će protivnik biti Rasing iz Aveljanede, koji je u najmanju ruku u podjednako velikim porblemima kao i Flamengo, ali će upravo zato akcenat baciti na kontinentalnu smotru.

Ozbiljan ispit predstoji Flamenga u narednih desetak dana, ujedno je to i šansa za Rožerija Senija i njegove izabranike da pokažu od čega su sazdani.

BRAZIL 1 – 21. KOLO

Subota

Santos – Internasional 2:0 (2:0)

/Da Silva 59, Kajo Žorži 68/

Sport Resife – Vasko da Gama 0:2 (0:1)

/Kano 25, 52/

Gojas – Atletiko PR 0:1 (0:1)

/De Souza 20/

Korintijans – Atletiko MG 1:2 (1:0)

/Davo 6, Arana 61, Maroni 83/

Fortaleza – Sao Paulo 2:3 (1:1)

/David 15, Paulista 74 - Sara 40, Lusijano 61, 82/

Gremio – Seara 4:2 (3:1)

/Žean 20, Pepe 33, Souza 40, Ćurin 70 - De Fonseka 37, Panusat 90+1/

Nedelja

Flamengo - Atletiko Gojanense 1:1 (1:0)

/Enrike 45 - Ze Roberto 59/

Palmeiras - Fluminense 2:0 (0:0)

/Veiga 52, 60/

Ponedeljak

22.00: (3,60) Koritiba (3,05) Baija (2,25)

Utorak

00.00: (2,65) Botafogo (3,10) Bragrantino (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoRožerio SeniAtletiko GojanenseBrazilBrazilska Serija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara