Žorž Žesus sa fudbalerima Flamenga proslavlja titulu (Foto: Reuters)
Žorž Žesus sa fudbalerima Flamenga proslavlja titulu (Foto: Reuters)

Flamengo bi da vrati Žorža Žesusa, među rezervnim opcijama Tite i Sampaoli

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 02:22

Brazilski velikan rešen da vrati portugalskog stručnjaka koji je klubu doneo pet trofeja za godinu dana

Izgleda da se Vitor Pereira neće još dugo zadržati na klupi Flamenga. Portugalac je stigao u januaru, ugovorom je vezan za klub do kraja kalendarske godine, ali uprava razmišlja o promeni. Kako prenosi argentinski novinar Sezar Luis Merlo, dobro upućen u dešavanja u južnoameričkom fudbalu, uprava kluba iz Rio de Žaneira želi da vrati Žorža Žesusa.

Portugalski stručnjak je od juna 2019. do jula 2020. godine osvojio sa Flamengom titulu u Brazilu, Kopa Libertadores, Superkup Brazila, Rekopa Sudamerikanu i šampionat Karioka. Predvodio je ekipu na 57 utakmica i dobio 43. Sasvim je jasno zašto uprava Rubronegrih razmišlja o njegovom povratku.

Izabrane vesti

Žesus je Rio napustio kako bi se vratio u Benfiku, ali se zadržao samo jednu sezonu, uprkos velikim ambicijama u ogromnim ulaganjima. Od minulog leta je za kormilom Fenerbahčea, sa kojim je trenutno drugi u turskom prvenstvu iza Galatasaraja. Ugovor ga za klub iz Istanbula vezuje do kraja tekuće takmičarske godine, što znači da bi po okončanju saradnje bez problema mogao da preuzme Flamengo po drugi put.

Ipak, iskusni stručnjak navodno nije siguran da li bi povratak u brazilski fudbal i ekipu sa kojom je osvojio sve osim Kupa Brazila, bio dobra odluka.

U tom slučaju, uprava kluba sa Marakane ima još nekoliko rešenja u rukavu, što dodatno ukazuje da je Vitor Pereira bivši. Merlo ističe da je i doskorašnji selektor Brazila Tite među kandidatima za klupu Flamenga, ali da su u igri i dva Argentinca: Gustavo Alfaro i Horhe Sampaoli.

Tite je bez angažmana otkako je završio svoj mandat u brazilskoj reprezentaciji, a nedavno se stidljivo dovodio u vezu i sa klupom Čelsija koja je na kraju predata Frenku Lamparadu do kraja sezone. Iskusni Alfaro je takođe slobodan, pošto odnedavno više nije selektor Ekvadora.

Što se tiče Sampaolija, poslednji angažman imao je na klupi Sevilje. Vratio se na Sančes Pishuan u oktobru prošle godine, ali je krajem marta dobio otkaz posle serije loših rezultata.

Pereira je pred otkazom posle teškog poraza u finalu šampionata Karioka od Fluminensea. Dobio je njegov tim prvi meč sa 2:0, ali je u revanšu izgubio 1:4, te je trofej završio u vitrinama gradskog rivala. Pritom je Flamengo doživeo iznenađujuć poraz na startu Kopa Libertadoresa od ekvadorskog Aukasa (1:2).


tagovi

FlamengoŽorž ŽezusVitor PereiraHorhe SampaoliTite

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara