Gabrijel Barbosa (©Reuters)
Gabrijel Barbosa (©Reuters)

Flamengo na šampionskom ispitu

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.02.21. | 15:30

Aktuelni prvak Brazila u 36. kolu Serije A dočekuje Korintijans

Do kraja Brazileiraa ostala su tri kola. Internasional sedi na vrhu tabele sa bodom više od Flamenga. Branilac trona nije iskoristio kiks Intera u minulom kolu, ali je sa bodom protiv Bragantina ipak uspeo da smanji zaostatak, pa je na samo korak od sastava iz Porto Alegrea. U 36. kolu četu Rožerija Senija čeka još jedan težak zadatak, na Marakanu stiže Korintijans (20.00).

Biće to duel klubova koji spadaju u red najvećih u zemlji. Flamengo se smatra i najpopularnijim klubom u Brazilu, a sa preko 40.000.000 fanova je i među klubovima sa najvećom podrškom na svetu. Nije daleko ni Korintijans, čija navijačka baza broji oko 30.000.000 fudbalskih fanatika. Ekipa iz Rija ima šest titula u Seriji A, sastav iz Sao Paula jednu više. Na međunarodnoj sceni Rubonegri imaju jedan trofej više u Kopa Libertadores (2), dok su Musketari dva puta bili šampioni sveta. U vitrinama kluba iz Rija sedi jedan trofej sa Svetskog klupskog prvenstva.

Izabrane vesti

Na poslednja četiri sureta Flamengo nije osetio gorak ukus poraza. Ipak, protiv Bragantina je imao priliku da se vrati na vrh tabele, ali je u duelu sa Red Bulovom ekipom uzeo samo bod. Pobeda protiv Korintijansa je imperativ, jer će već u sledećem kolu imati direktan okršaj sa Internasionalom.

Korintijans je dugo bio viđen kao siguran putnik u Kopa Libertadores, ali je serijom slabih rezultata pokvario svoj plasman na tabeli. Direktna viza za elitno takmičenje je sada daleko, ali Musketari mogu do mesta koje vode u kvalifikacije. Sa 49 osvojenih bodova posle 34 odigrana susreta sede na devetom mestu na tabeli, sedmoplasirani Palmeiras ima četiri boda više i utakmicu manje. Zato bi poraz od Flamenga mogao skupo da ih košta. Forma u kojoj se nalaze (samo jedna pobeda na poslednja četiri susreta), kao i činjenica da će Rubonegri uraditi sve da odbrane titulu (u suprotnom bi Rožerio Seni mogao da ostane bez posla) ipak ukazuju na to da ih na Marakani čeka težak zadatak.

Kada su sastavi u pitanju, Rožerio Seni može da računa na većinu igrača. Rodrigo Kajo je ponovo u konkurenciji za tim, posle pet propuštenih mečeva i trebalo bi da čini štoperski tandem sa Vilijanom Araom. Dijego Ribas je odradio suspenziju, pa će nesumjivo od prvog minuta biti na terenu. Van stroja su Dijego Alves, Tijago Maja, kao i suspendovani Žoao Gomes.

Vagner Mansini je u minulom kolu ostao bez Mateusa Vitala i Gabrijela (suspenzije). Van stroja su zbog povreda kolena Gustavo Mantuan, Danilo Avelra i Raul Oliveri, dok su se Leo Santos, Žemerson i Kazeres vratili treninzima, ali je malo verovatno da će dobiti priliku u derbiju.

U istom terminu će na teren izaći i Internasional. Vasko da Gama će ugostiti lidera na tabeli. Moreplovci se bore za opstanak, prvi su ispod crte sa bodom i utakmicom manje od Baije.

Ekipa Abela Brage je bez trijumfa na poslednja dva susreta, posle remija sa Atletiko Paranaenseom neprijatno je iznenadila kod kuće protiv Sport Resifea (1:2).

Vanderlej Luksemburgo je od odlaska na klupu Vaska uspeo da popravi stvari, ali je njegova ekipa ipak bez trijumfa na minula tri susreta. Nakon remija bez golova sa Baijom usledili su porazi od Fortaleze i Flamenga na gostovanjima. U pomenutom periodu Moreplovci nisu uspeli da postignu nijedan pogodak.

Braga će imati jednu dilemu: ko će u postavi zameniti suspednovanog Patrika? Kao logična opcija nameće se oporavljeni Tijago Galjardo, ali su u konkurenciji i Peglou i Markos Giljerme. U tim se vratio i Mozes posle odrađene suspenzije, a van stroja su i Ze Gabrijel, Uendel i Leonardo Fernandez zbog kartona, kao i Rodrigo Moledo, Renso Saravija, Bošilja i Paolo Gerero, svi se oporavlju od operacija kolena. Luksemburgo na drugoj strani nema prevelikih problema, Markos Alves je suspendovan, Verlej je van stroja zbog povrede.


tagovi

FlamengoKorintijansVasko da GamaInternasionalRožerio SeniVanderlej Luksemburgo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara