Florentino Perez uzvraća udarac: Dva uslova da ode Ronaldo!

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.07.18. | 10:59

Cena veća za 50 odsto i zahtev da Kristijano uradi isto što i Ćabi Alonso pre četiri leta

Izgledalo je u jednom trenutku kao gotova stvar, čak se pominjalo da bi radi simbolike datuma i broja njegovog dresa, mogao Kristijano Ronaldo baš danas, 7. jula, da bude promovisan u novog napadača Juventusa, ali će posao morati da sačeka. I dalje su i u Madridu i u Torinu ubeđeni da će Portugalac preći u Seriju A, međutim, ne pod uslovoma koji su se pre neki dan pominjali.

Razlog je želja predsednika trostrukog uzastopnog evropskog prvaka, Florentina Pereza, da Ronalda proda po većoj ceni od 100.000.000 evra. Ta suma čini se ne zadovoljava apetite prvog čoveka Reala, koji je prema informacijama torinske La Stampe podigao visinu obeštećenja za 50 odsto. Sad traži celih 150.000.000 evra, ali je navodno spreman da pusti svoju prvu zvezdu i za 130.000.000. Samo da bi izvukao više novca.

Izabrane vesti

Navodno, u četvrtak veče, na sastanku Florentinovog prvog saradnika Hose Anhela Sančeza i Žorža Mendeša, agenta najboljeg fudbalera sveta, oboren je usmeni dogovor koji je važio od zimus, da se obeštećenje spusti sa milijardu na 100.000.000 evra. Perez je preko svog čoveka obavestio Mendeša da je obećanje igraču isteklo 15. juna i da sad Kristijano košta 150.000.000 evra. Što, opet, ne umanjuje realizaciju posla, jer sa svih strana stižu pozitivne informacije da će Juve, preko sponzora nabaviti i taj novac i probiti sve granice kad je u pitanju finansijska politika.

S druge strane, Don Florentino osim finansijskog ima još jedan zahtev. Madridski As je uverava da gazda Reala ne želi – bar ne javno – da ispadne gubitnik u transferu, a pogotovo nije spreman da pretrpi još jedan snažan udarac javnosti posle rastanka sa Zinedinom Zidanom i kurcšlusa koji je izbio imenovanjem novog trenera Đulena Lopetegija dva dana pre prve utakmice Španije na Mundijalu. Oseća se nelagodno i zbog toga je preko posrednika saopštio Ronaldu da će upaliti zeleno svetlo za odlazak tek kad ovaj javno saopšti da želi da napusti Real i da je to njegova želja, da ga niko nije primoravao. Perez na taj način pokušava da „opere sebe“ i planira da reprizira „slučaj Ćabija Alonsa“ iz 2014, kad je zadnji vezni otišao u Bajern samo nekoliko meseci pošto je produžio ugovor.
Real nije želeo da me proda, nego sam ja tražio transfer, a klub je samo razumeo moju želju da promenim sredinu“, rekao je pre četiri leta Alonso i za svega 9.000.000 evra preselio se u Minhen.

Florentino Perez želi da re iste reči izgovori i Kristijano Ronaldo, da mu dođe na noge i zatrraži transfer. Biće to sudar dva velika ega – ako uopšte do njega dođe – koji bi mogao da raspetlja čvor i usmeri posao ka realizaciji. Posebno što je CR7 obećao čelnicima Juventusa da dolazi kod njih, pa se čak predsednik Andrea Anjeli poverio prijateljima rečima:
Ako Kristijano potpiše za Juventus, može da ostane koliko god želi, jer mi nemamo tradiciju da prodajemo legende“.

Podsetimo, Ronalda na Alijanc stadionu čeka četvorogodišnji ugovor vredan 30.000.000 evra po sezoni. Bez poreza.

FOTO: Action images


tagovi

Real MadridKristijano RonaldoFlorentino Perez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara